Konya'da Koronavirüs Şüphesiyle Hastaneden Kaçan Şahısla İlgili Açıklama

 Konya'da Meram Tıp Fakültesi'ne giderek yakın tarihte Güney Kore'den geldiğini bildirip, tedavi olmadan hastaneden giden 35-40 yaşlarındaki bir erkek, koronavirüs şüphesiyle polis ekiplerince yakalanarak hastaneye getirildi. Yapılan ilk muaneyede koronavirüs şüphesine ait bir bulguya rastlanılmayan şahıs, tedbir amaçlı izolasyonlu odaya alındı.

Konya'da Koronavirüs Şüphesiyle Hastaneden Kaçan Şahısla İlgili Açıklama

Konya'da Koronavirüs Şüphesiyle Hastaneden Kaçan Şahısla İlgili Açıklama

Meram Tıp Fakültesi'ne ağzında maskeyle gelen bir kişi, yakın tarihte Güney Kore'den geldiğini ve boğazından rahatsız olduğunu söyledi.

Koronavirüs vakalarından dolayı tedirgin olduğunu ve muayene olmak istediğini belirten şahıs, hasta kayıt için nüfus cüzdanı talep edilince , aracından kimlik getirmeye gideceğini söyleyerek hastaneden kaçtı. Olaya ilişkin Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Küçükkartarlar açıklamalarda bulundu. Küçükkartarlar, "Bizim hastanemize başvurmuş, tanısı konulmuş koronavirüs şüphesi olan vaka yok. Olsa zaten bu durumları Sağlık Bakanlığı'na bildiriyoruz. Sadece bazı hastalar acil servise gelirken maske takarak geliyor. Bu şekilde maske takarak hastanemize gelen bir Türk vatandaşı olan kişi, bu şekilde maskeli olduğu için korku ile karşılanmış. Ateşli değil. Boğaz ağrısı ve maske var yüzünde. Maskeyi niye taktığını bilen yok. Etrafta koronavirüslü diye endişe olmuş. Hastanemizde de karantina altına alınan personelimiz de yok" diye konuştu.