Kızılay'dan İhtiyaç Sahiplerine 450 TL Verecek

Kızılay 'dan bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, korona pandemisinin ilk gününden bu yana yürütülen çalışmalar, yapılan ve yapılacak yardımlar hakkında bilgi verildi. Kızılay , ihtiyaç sahiplerine 450 TL ödeme yapacak.

Kızılay'dan İhtiyaç Sahiplerine 450 TL Verecek

Kızılay 'dan ihtiyaç sahiplerine 450 TL yardım.

Türk Kızılayı, olağanüstü dönemlerde kullanılmak üzere depolarında gıda kolileri bulunduruyordu. Edinilen bilgilere göre Kızılay, bu gıda kolilerini ihtiyaç sahibi 150 bin aileye ulaştırmak için seferber oldu. İçerisinde sıvı yağ, çay, şeker, kkuru bakliyat, pirinç, kuru fasulye, yeşil,ü kırmızı mercimek, bulgur, salça, un, zeytin, kaşar peyniri, makarna ve tuz gibi gıda malzemelerinin bulunduğu gıda kolileri, evden çıkması yasak olan 65 yaş üstü ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara veriliyor. 

Bu amaçla kızılay, vatandaşların dışarı çıkmalarının önüne geçmeyi hedefliyor. 

HİJYEN MALZEMELERİ

Öte yandan Kızılay, içerisinde bir çok hijyen maddesinin bulunduğu malzemeleri de vatandaşlara adağıtıyor. 

Hijyen kolisinin içinde yer alan malzemeler şu şekilde:

şampuan,

kolonya,

el sabunu,

çamaşır suyu,

bulaşık deterjanı,

arap sabunu,

bulaşık süngeri,

tuvalet kağıdı,

kağıt havlu,

diş macunu,

diş fırçası,

tıraş bıçağı

İçerisinde bu malzemelerin olduğu 100 bin koli hazırlandı ve en büyük sıkıntıyı çeken vatandaşlara bu malzemeler dağıtılmaya başlandı. 

75 BİN AİLEYE 450 TL

Karantina yurtlarında kalan vatandaşlara , umrecilere ve yurt dışından gelen öğrencilere sıcak yemek dağıtan Kızılay, aşevlerinin kapasitesinde arttırıma gitti ve Kurban için hazırlanan 1 milyon kutu kavurmayı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı. 

Öte yandan Kızılay, 75 bin aileye 450 TL sosyal destek ödemesi de yapacak. 

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Gündelik işlerde yevmiyeli çalışıp evine o gün kazandığını ekmek parası olarak götüren seyyar satıcılar, gündelik işçiler, geri dönüşüm emekçileri, sigortasız çalışan vasıfsız işçiler başta olmak üzere hayatın durağanlaşması ile işi duran küçük esnaf ile daha fazla dayanışma göstereceğiz. Bu zor sürecin üstesinden ancak birbirimize destek olarak gelebiliriz. Varlıklının yoksulla, gencin yaşlıyla, sağlıklının hastayla, işverenin emekçiyle, tüm toplumsal kesimlerin birbiri ile her şeyi bir kenara bırakarak dayanışması gerekiyor. Bizler Kızılay olarak bu olağanüstü dönemde tüm kaynaklarımızı ihtiyaç sahipleri için seferber ediyoruz. Yoksullara ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için tüm Kızılay teşkilatı seferberlik ilan etti. 152 yıllık tarihimiz bize zor günleri atlatmada dayanışmanın önemini öğretti.”

Yapılan açıklamada bu yardımların , hayat normale dönene kadar devam edeceği bildirildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA