Kısa Dönem Askerlik İçin Açıklama Geldi: O Mezunlar İçin Düzenleme

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, yaptığı son dakika açıklamasında meslek liselilere kısa dönem askerlik hakkında önemli ifadeler kullandı.

Kısa Dönem Askerlik İçin Açıklama Geldi: O Mezunlar İçin Düzenleme

Son dakika haberi: Meslek lisesi mezunları için kısa dönem askerlik teklifi.

Son dakika açıklaması Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede 'den geldi. Bakan Yardımcısı Büyükdede 'nin açıklamasının ardından meslek lisesi mezunları kısa dönem askerlik için araştırmalara başladı. 

Milli Savunma bakanı Hulusi Akar ile Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının katılımı ile  düzenlenen ve yeni askerlik sisteminin ele alındığı toplantı sonrası yeni askerlik sistemi merak edilmeye başlandı. Cumhurbaşkanlığı 'nda düzenlenen Türk Savunma Sanayii Zirvesi’nde “Milli Sanayi İçin Nitelikli İnsan Kaynağı” başlıklı oturumda konuşan Büyükdede, hem sanayide hem de savunma sanayisinde nitelikli ara eleman kaynağının önemine dikkat çekti.

Meslek lisesi mezunlarına yönelik devlet olarak bir çalışma içinde olduklarını söyleyen büyükdede, Meslek lisesi mezunlarının askerlik sorunuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’yla temasta olduklarını ifade etti ve askerlik süreleri üzerinde bir çalışma yürüttüklerini dile getirdi. 

MESLEK LİSESİ İÇİN DÜZENLEME YAPILIYOR

Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, programda konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Meslek lisesi mezunlarının askerliğinin ötelenmesi ve bu sürecin sonunda da daha kısa süreli askerlik yapabilmelerine yönelik bir düzenleme hazırladık. Milli Savunma Bakanlığı’na sunduk. Komutanlarımız inceliyor. Hatta bizim ilk götürdüğümüz teklif daha başkaydı. 3 yıl işletmelerde sigortalı çalışsınlar, sonrasında da kısa dönem yapsınlar diye teklifte bulunmuştuk. Şimdi tüm bunlar değerlendiriliyor.”

Söz konusu düzenleme hakkında bilgi geldiği anda haberdar olmak için kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  | Ankara