KHK'li Lisans Mezunlarına Uzun Dönem Askerlik mi Yaptırıldı?

OHAL kapsamında yayımlanan KHK ile kamudaki görevinden ihraç edildikten sonra askere alınan lisans mezunlarına kısa dönem askerlik yaptırıldığı iddia edildi.

KHK'li Lisans Mezunlarına Uzun Dönem Askerlik mi Yaptırıldı?

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL kapsamında yüz binlerce kişi hakkında işlem yapıldı.

Olağanüstü Hal kapsamında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile kamuda ve sicilde yüz binlerce kişi hakkında işlemler yapıldı. Terör bağlantısı tespit edilen bu kişilere yönelik yapılan incelemelerde on binlerce kişiye hapis cezası verildi ve yüz binlerce kişi, kamudaki görevinden ihraç edildi.

İhraç edilen kamu personellerinden lisans mezunu olanlardan askerlik görevini yapmayanlar zorunlu askerlik hizmetini yapmak için birliklere gitti. Ancak bir iddiaya göre lisans mezunu olanların, KHK 'lı oldukları gerekçesiyle uzun dönem askerlik yaptırıldıkları iddia matadorbet edildi. Bu iddia TBMM'de de gündeme geldi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömner Faruk Gergeroğlu, geçtiğimiz 18 Temmuz tarihinde TBMM'ye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 'ın yanıtlaması üzerine bir soru önergesi sundu.

Gergeroğlu sunduğu soru önergesinde, lisans mezunu KHK'lıların uzun dönem askerlik yapıp yapmadığını sorulurken, KHK'lıların askeri birliklerde kötü muamele ve hakarete maruz kalıp kalmadıkları soruldu.

Söz konusu soru önergesi hala işlemde. Soru önergesinin, Meclisin açılmasının ardından cevaplanması bekleniyor. Söz konusu soru önergesi şu şekilde;

Kamubulteni.com  | Ankara