Kaş'taki Yangın İle İlgili OGM'den Açıklama: Yangın Ormanlık Alanda Değil Makilik ve Zeytinlik Alanda Çıktı

Kaş'ta önceki gün meydana gelene yangın ile ilgili OGM'den bir son dakika açıklaması geldi ve yangının nedeni açıklandı.

Kaş'taki Yangın İle İlgili OGM'den Açıklama: Yangın Ormanlık Alanda Değil Makilik ve Zeytinlik Alanda Çıktı

Kaş'taki yangınla ilgili OGM 'den açıklama geldi.

Orman Genel Müdürlüğü bir açıklamada bulundu. Önceki gün Kaş 'ta meydana gelen ve bölgedeki villaların dibinde biten orman yangını sosyal medya üzeirnde çokça konuşulmuş ve tartışmalara neden olmuştu. OGM 'den yapılan açıklamada ise konuun detaylarına yer verildi.

Yapılan açıklamada yangının gece 1.45 'te başladığı ve ekiplerin hızlı müdahalesi sonrası yangının saat 4.00 'da söndürüldüğüne yer verildi. Gece çıkan şiddetli fırtına sırasında sokak aydınlatma lambasının altındaki kuru otların tutuşması sonucu yangının çıktığının belirtildiği resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı yayın organlarında ve sosyal medyada belirtildiğinin aksine yangının meydana geldiği alan orman alanı dışı olup makilik ve zeytinlik alandır. Orman arazisi dışında olmasına rağmen kamusal görevimiz gereği ekiplerimiz yangına müdahale etmişlerdir. OGM'ye bağlı 4 arazöz, 2 su ikmal aracı, 4 ilk müdahale aracı ile 6 teknik personelimiz yangın söndürme çalışmalarına katıldı. 2.5 hektar alanın etkilendiği yangına ekiplerimizin hızlı müdahalesi ile alevlerin evlere sıçrayıp can ve mal kaybına sebep olması engellenmiştir."