İYİ Parti Antalya Milletvekili Bahşi: Bedelli Askerlikte 21 Gün Şartı Kalkmalı

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Bedelli askerlikte 21 gün eğitim şartının mağduriyetlere yol açacağını, bu konuda bir kanun teklifi hazırladıklarını fakat komisyondan Genel Kurul'a getirilmediğini söyledi. Tektip askerliğe de geçilmesi gerektiğini söyleyen İYİ Partili Bahşi'nin açıklamalarının tamamı kamu bülteni sitesinde.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Bahşi: Bedelli Askerlikte 21 Gün Şartı Kalkmalı

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Bedelli askerlikte 21 gün eğitim şartının mağduriyetlere yol açacağını, bu konuda bir kanun teklifi hazırladıklarını fakat komisyondan Genel Kurul'a getirilmediğini söyledi.

Tektip askerliğe de geçilmesi gerektiğini söyleyen İYİ Partili Bahşi, "Tek tip askerlik ve bedelli askerlik konusunda yasa teklifi verdik, henüz Komisyonda bekletilmekte, Genel Kurula getirilmemektedir. Tek tip askerlik milyonlarca Türk gencinin beklediği bir yasa teklifidir. Bunun bir an önce yasalaşması ve bu konudaki beklentilerin giderilmesi gerekir.Aynı şekilde bedelli askerlik, yirmi bir günlük eğitime bağlanmıştır ve 700 bin civarında genç 15 bin lira bedel yatırarak yirmi bir gün temel eğitim almak üzere sıraya konulmuştur. " dedi.

Bedelli askerlikle ilgili yapılan planlamanın 2020 yılı sonuna kadar uzayabileceğini söyleyen İYİ Partili Bahşi, bedelli askerlik müracaatlarının sebebinin bir an önce askerlik hizmetinin yapılması ve hayatların kurulması olduğunu söyledi. Bahşi, "Yapılan planlamada 2020 yılının sonuna kadar bu çocuklar sıra beklemektedir. Bedelli askerliğe müracaatlarının sebebi bir an önce askerliklerini ifa edip hayatlarını kurmaktır. Birçok yerden binlerce telefon ve mesaj almaktayım. Bu gençlerin sorunlarını gelin bir an önce -bu kürsülerde dile getirmekten ben de bıktım- Genel Kurulda çözelim, bu çocukları rahatlatalım." şeklinde konuştu.