İşte Yeni Sigara Paketleri

Sigara peketlerinde düzenleme, sağlık personellerine yapılan şiddetlere caydırıcı cezalar gelmesi için hazırlanan yasa teklifi TBMM'ye sunuldu.

İşte Yeni Sigara Paketleri

Sigara paketleri de tek tip oluyor. Paketin nasıl olacağı da ortaya çıktı.

Tütün mamulleriyle ilgili yasakların kapsamını genişleten, sağlık personellerine yapılan şiddeti önlemeye yönelik hüküm de içeren torba yasa teklifi AK Parti tarafından hazırlandı. Hazırlanan bu yasa teklifi, TBMM Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşmeleri başladı. Başlayan görüşmeler sonrası yasa teklifi TBMM Genel Kuruluna gönderilecek.

Sağlık Bakan Yardımcısı Muhammet Güven  de komisyonda hazır bulundu. Yapılan toplantıya bakanlık yetkilileri teklifte öngörülen kriterler çerçevesinde hazırlanmış sigara paket örneklerini de getirdi ve bu örnek paketler üzerinde görüşmeler yapıldı.

Sağlıkla İlgili Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik yapan teklife göre televizyonda yayınlanan program, filmler, dizi, müzik klipleri, reklam ve tanıtım filmlerinin yanı sıra artık sinema ve tiyatrolarda gösterilen eserlerde, internet, topluma açık olan sosyal medya ve benzeri ortamlarda da tütün ürünleri kullanılamayacak, görüntülerine yer verilemeyecek. Üniversite kampüs alanlarındaki işletmelerde sigara satımı yapılayacak..

Tütün ürünleri, kvatandaşların doğrudan ulaşacağı veya göreceği şekilde satışa sunulmayacak.  Bu ürünlerin işletme içinden ve dışından görünmeyecek şekilde renk, şekil ve ebatları Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görülen, Tarım ve Orman Bakanlığı’nca belirlenen kapalı dolaplarda satışa sunulması zorunlu hale gelecek.

Tütün ürünleri paketleri ile nargile şişelerinin üzerine, zararlarını belirten resimli ve Türkçe yazılı uyarı veya mesajların konulacağı alan, yüzde 65’den yüzde 85’ lik oranda büyütülecek. Bütün tütün ürünlerinin üzerindeki yazı ve şekiller aynı olacak. Yasaklara uymayanlar 5 bin TL’den 20 bin TL’ye kadar idari para cezası ile cezalandırılacak. Kapama cezası da verilebilecek.

Kamubulteni.com  |  Ankara