İstanbul Valiliğinden Yeni Havalimanı Açıklaması: 401 Kişi Gözaltına Alındı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Üçüncü Havalinanı inşaatında çalışan işçilerin eylemi ve daha sonra yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İstanbul Valiliğinden Yeni Havalimanı Açıklaması: 401 Kişi Gözaltına Alındı

401 İŞÇİ GÖZALTINA ALINDI

Geçtiğimiz Cuma günü Havalimanı inşaatında işçilerin gerçekleştirdiği eylem sonrası 401 işçinin gözaltına alındığını 275 işçinin daha sonra salıverildiğini söyleyen Şahin, "Cuma günü sabah saatlerinde çalışanlarımızın servis hizmetinin gecikmesine bağlı olarak bir takım talepleri oldu. Buna bağlı olarak oradaki taleplerin ve hareketliliğin koordinesi noktasında iki kaymakamımız ve jandarma il komutanımız 3. Havalimanı’nın inşaat sahasına gittiler. Hem çalışanlarla gerekli görüşmeleri yaptılar hem de onların işverenle buluşmasını temin ettiler ve işverene oradaki sıkıntı ve çalışanların taleplerini ilettiler. Bunun üzerine işveren tarafı da bu konuyu incelemeye aldı." dedi.

İŞVEREN , İŞÇİLERİN SORUNLARININ GİDERİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

Havalimanı inşaatında çalışan işçilerin sorunlarının giderilmesiyle ilgili işveren firmanın çalışma başlattığını Oslobet söyleyen Vasip Şahin, konunun başka türlü istismarına yönelik kolluk kuvvetlerinin tedbir aldığını söyledi. Şahin, "Bu çalışmalarımızı ilgili bakanlıklarımız da başından beri hem takip etti hem de süreç içerisinde talimatlandırdılar. İş barışı noktasında baktığımızda orada herhangi bir sorun yok. Dün sabah itibariyle işçilerimiz işbaşı yaptılar." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  - ANKARA