İstanbul'daki FETÖ Operasyonunda Flaş Ayrıntılar

İstanbul 'da devam eden FETÖ soruşturması kapsamında askerlere ve askerlerin sivil imamlarına operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonun ayrıntıları gün yüzüne çıktı.

İstanbul'daki FETÖ Operasyonunda Flaş Ayrıntılar

FETÖ soruşturmasında flaş detay ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Kaçak İddaa FETÖ soruşturması kapsamında, hain örgütün TSK yapılanmasına yönelik devam eden incelemelerde önceki gün operasyon düzenlenmiş ve aralarında asker ile mahrem imamların bulunduğu 89 kişi gözaltına alınmıştı. Devam eden soruşturmada şüpheli askerlerden sorumlu olan 18 mahrem imamdan birinin ASELSAN'da çalışan bir kişi olduğu , diğer ikisinin öğretim görevlisi olduğu, birinin ihraç olduğu ve ihraç olmadan önce BTK 'da çalıştığı belirtildi. 

,Ankesörden aramalar, kontörlü hatla iletişimler, aberleşme programlarından edinilen deliller ve itirafçılardan alınan beyanlar doğrultusunda düzenlenen operasyonların detayları ortaya çıktı. 

Gözaltına alınanların 71 'inden 21 'inin kamudaki görevinden ihraç edildiği, 23 'ünün açıkta olduğu, 5 înin ise askeri öğrenci olduğu belirtilirken, 5 'inin de istifa iel emekli edilen personeller, 5 'inin de nakil yaptırdığı öğrenildi. Bu personellerin dışında kalan şüphelilerin halen görevde olduğu, bunlardan 11'i albay, 3'ü yarbay, 8'i binbaşı, 12'si yüzbaşı, 10'nu üsteğmen, 8'i teğmen, 14'ünü astsubay, 5'inin askeri öğrenci olduğu öğrenildi.

Devam eden soruşturmada şimdiye kadar 10 'u sivil mahrem imam olmak üzere toplamda 65 kişi yakalandı. Belirlenen adreslerde yakalanan ve gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki ifade işlemleri devam ederken kalan şüphelileri arama işlemleri de devam ediyor. 

FETÖ ŞÜPHELİSİNİN EVİNDE BYLOCK KULLANICI VAR

Bu soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapmakta olan bir albayın evinde 35 bin avro ve 25 bin dolar bulundu. Öte yandna bu şüphelinin evinde ByLock kullanıcısı olan bir şüpheli yakalandığına yer verildi.

Düzenlenen bu operasyon esnasında, kamudaki görevinden ihraç edilen albay E.G isimli kişinin, Sabiha Gökçen Havalimanı 'nda kaçmaya çalışırken gözaltına alındığı, bu sırada telefonuna uzaktan erişimle müdahale edildiği, söz konusu albayın telefonunda örgütün muhaberat amacıyla kullandığı FALCON kriptografik haberleşme programının olduğu tespit edildi.

Kamubulteni.com   | Ankara