İstanbul, Ankara, İzmir ve Birçok Şehre Kuvvetli Yağmur... İşte Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada birçok şehre kuvvetli yağışların geleceğine yer verilirken vatandaşların dikkatli olması gerektiği, su taşkınlarına karşı hazırlıklı olması gerektiğine yer verildi. İşte Türkiye'de 29 Ekim ve önümüzdeki günlerde hava durumu.

İstanbul, Ankara, İzmir ve Birçok Şehre Kuvvetli Yağmur... İşte Hava Durumu

Son dakika : İstanbul, Ankara, İzmir ve birçok şehre kuvvetli yağmur.

Meteoroloji genel Müdürlüğü tarafından art arda açıklamalar yapıldı ve birçok şehre kuvvetli yağışların beklendiğine yer verildi. MGM yaptığı açıklamada yağışların bazı bölgelerde sabah başlayacağını, birçok bölgede ise öğleden sonraki saatlerde etkili olacağını belirtti. Açıklama sonrası İstanbul'da sağanak yağış başladı. 

İstanbul Avrupa Yakası ile Tekirdağ

Meteoroloji radarından alınan bilgilere göre; 06:45-10:30 saatleri arasında İstanbul'un avrupa yakasındaki ilçeleri ile Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
29.10.2020 06:45-29.10.2020 10:30

Batı Akdeniz

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Perşembe) sabah saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Antalya il genelinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Antalya'nın doğusunun iç kesimleri (Serik, Manavgat, İbradı) ile Isparta'nın güney (Sütçüler) ve Burdur'un doğu (Bucak) ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı
29.10.2020 04:00-30.10.2020 06:00

GENEL DURUM AÇIKLAMASI

MGM, Türkiye genelinde hava durumuna ilişkin şu açıklamayı yaptı: Bugün ve yarın ile hafta sonunda ülkenin büyük bölümünde yağışlar bekleniyor. Hafta sonu yağışlı sisteme ek olarak Balkanlar üzerinden gelen yeni bir serin ve yağışlı havanın ülkemiz genelinde etkili olacağı beklenmektedir. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, çarşamba günü öğle saatlerinden sonra Marmara Bölgesinin kuzey ve batısı ile Kıyı Ege’de, perşembe günü Trakya ve Batı Akdeniz çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemlerle birlikte batı bölgelerimizden başlayarak azalacağı ve yurdumuz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak tahmin ve uyarıların vatandaşlarımız ve yetkililer tarafından takip edilmesi önem arz etmektedir.

BUGÜN HAVA DURUMU

Meteoroloji tarafındna açıklanan saat saat hava durumu şu şekilde:

Yağışlı hava Cuma günü azalacak ancak yağışlar hafta sonu etkisini yeniden gösterecek. İşte önümüzdeki günlerde ki hava durumu tahmin raporu: