İsmail Koncuk'tan KYK Kredi Borcu Faiz Affı Ya da Faiz Yapılandırmasıyla İlgili Soru Önergesi

İYİ Parti Adana Milletvekili ve GİK Üyesi İsmail Koncuk, TBMM Başkanlığına, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun cevaplandırması amacıyla soru önergesi verdi.

İsmail Koncuk'tan KYK Kredi Borcu Faiz Affı Ya da Faiz Yapılandırmasıyla İlgili Soru Önergesi

KYK Kredi Borcu Faiz Affı Ya da Faiz Yapılandırmasıyla İlgili Soru Önergesi 

İYİ Parti Adana Milletvekili ve GİK Üyesi İsmail Koncuk, TBMM Başkanlığına, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun cevaplandırması amacıyla soru önergesi verdi. Soru önergesinde KYK'ya kredi borcu bulunan kişi sayısını, ödemeleri yapamayanların sayısını soran Koncuk, KYK'nın aldığı yükseköğrenim kredisinin geri ödemesini yapamayan mağdur kişilerin kredi borçlarında faiz affı ya da borç yapılandırılması düşünülüp, düşünülmediğini sordu. Koncuk'un verdiği soru önergesine bakanlıktan henüz yanıt yok...

Koncuk'tan Kyk borcu çıkışı "Çok şey affettiniz" Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Bursa Milletvekili Erkan Aydın tarafından TBMM'de gündeme getirilen 'KYK Borçlarının Araştırılması için Meclis Araştırma Önergesi' üzerine söz aldı. İşsizlik rakamlarına dikkat çeken İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, işsizliğin arttığı dönemde almadan vermenin Allah'a mahsus olduğunu , gençlerin evine ödeme talimatları göndermenin, haciz işlemleri yaptırmanın devlet işi olmaması gerektiğini söyledi. DAHA ÖNCE ÇOK ŞEY AFFEDİLDİ Iyi partili @ismailkoncuk, Borçların tamamının alınmasından vazgeçilmesinin mümkün olmadığını fakat en azından gençlerin faiz yükünden kurtarılabileceğini, daha önce bir çok konuda devletin 'Affetme' yetkisini kullandığını, KYK Kredi borçlarıyla ilgili de böyle bir yetkinin kullanabileceğini söyledi. Koncuk, "Çok şeyi affettiniz, bu Meclis çok şeyi affetti, Hükûmet çok şeyi affetti. Bu 2 milyar TL'yi belki affetmek mümkün değildir ama faizlerin tamamen silinmesi, yeniden yapılandırılması ve çocuklarımızın işe başlayacağı tarihle ilgili olarak bu yapılandırmaların hayata geçirilmesinin sağlanması lazım. Ne yapalım şimdi? Bir sürü genç kapımıza geliyor, sizlere de geliyordur, bu konuda AK PARTİ milletvekillerine de diğer gruplara da uğruyorlar. Bu, kanayan bir yaradır. Buna göz yumduğunuz sürece, kulak tıkadığınız sürece bu problemin çözülebilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla CHP'nin verdiği teklif aslında siyasetüstü bir tekliftir. Bütün parti gruplarının burada elini vicdanına koyarak bir oylama yapması netice almamızı sağlayacaktır. Bir yol bulunması lazım diyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum." dedi.

Kamu Bülteni Haber Sitesi (@kamu.bulteni)'in paylaştığı bir gönderi ()

Geçtiğimiz gün de TBMM Genel Kurulu'nda CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'nın KYK Borçlarının araştırılması için Meclis Araştırma Önergesi' üzerine söz alan Koncuk, daha önce bir çok konuda devletin af yetkisini kullandığını hatırlatarak, "Çok şeyi affettiniz, bu Meclis çok şeyi affetti, Hükûmet çok şeyi affetti. Bu 2 milyar TL'yi belki affetmek mümkün değildir ama faizlerin tamamen silinmesi, yeniden yapılandırılması ve çocuklarımızın işe başlayacağı tarihle ilgili olarak bu yapılandırmaların hayata geçirilmesinin sağlanması lazım. Ne yapalım şimdi? Bir sürü genç kapımıza geliyor, sizlere de geliyordur, bu konuda AK PARTİ milletvekillerine de diğer gruplara da uğruyorlar. Bu, kanayan bir yaradır. Buna göz yumduğunuz sürece, kulak tıkadığınız sürece bu problemin çözülebilmesi mümkün değildir. Dolayısıyla CHP'nin verdiği teklif aslında siyasetüstü bir tekliftir. Bütün parti gruplarının burada elini vicdanına koyarak bir oylama yapması netice almamızı sağlayacaktır. Bir yol bulunması lazım diyorum, hepinizi saygıyla selamlıyorum." demişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA