İsmail Koncuk, 'Geri Gelmeli' Demişti, 'Öğrenci Andı' Girişimi Sonuç Verdi

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanlığı sürecinde 'Öğrenci Andı' konusunda girişimlerde bulunan İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail KONCUK, girişimlerinin sonucunu aldı. Öğrenci andı uygulaması geri geliyor.

İsmail Koncuk, 'Geri Gelmeli' Demişti, 'Öğrenci Andı' Girişimi Sonuç Verdi

Türk Eğitim-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanlığı sürecinde milyonlarca memur ve memur adayının sesi olan Adana Milletvekili İsmail KONCUK, büyük tepkilere neden olan öğrenci andı uygulamasının kaldırılmasına sessiz kalmamış, öğrenci andının yeniden gelmesi için yönetmelik kararının durdurulmasına yönelik dava açmıştı.

Koncuk'un 2013 yılında yaptığı bir konuşma ise tekrar paylaşım rekorları kırıyor. KONCUK, o dönemde, "Bir ülke düşünün ki, 50 bin evladının katline sebep olmuş bir cani ile pazarlık masasına oturabilsin. Bir ülke düşünün ki, kendisini bölmek isteyen güçleri baş tacı etsin. Bir iktidar düşünün ki, seçim propagandalarında muhalefet partilerine terörist başını idam etmediği için eleştiride bulunsun, sonra aynı caniye itibar kazandırsın, bu katili siyasi bir figür haline getirsin.Türk milletinin hafızasından andımızı söküp çıkarmak mümkün olmayacaktır" demişti.  

Koncuk'un liderliğinde açılan dava süreci, Danıştay'ın 'Andımız' uygulamasını kaldırılmasına yönelik yönetmelik kararını iptali ile sonlandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA