İsmail Koncuk: Allah asgari ücretliye, işsizlere yardımcı olsun

İYİ Parti Milletvekili İsmail Koncuk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında, enflasyonun memur, emekli, asgari ücretle çalışanlara etkisini değerlendirdi.

İsmail Koncuk: Allah asgari ücretliye, işsizlere yardımcı olsun

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Twitter hesabı üzerinden önemli bir açıklama yaptı.

Önceki gün Türkiye İstatistik Kurumu Ağustos 2018 dönemine ait enflasyon verilerini açıkladı. Son yılların rekorunu kıran enflasyon yüzde 17,90 oldu. Rekor seviyede gelen enflasyon, piyasaları kötü etkiledi. Son dönemlerde yaşanan sorunlar, ABD ile girilen Brunson krizi ve politik gelişmelerin tetilediği kriz, en çok memur, işçi ve emeklileri vurgu. Son bir ay içerisinde fiyatlar ciddi bir yükseliş içine girdi.

Zamlar art arda gelirken İsmail Koncuk Twitter adresi üzerinden bir açıklama yaptı ve Allah asgari ücretliye işsizlere yardımcı olsun diyerek vahim tabloyu ortaya koydu.

Koncuk yaptığı paylaşımında enflasyonun maaş zamları erittiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini 8,4’den,13,4’e yükseltmişti. Bugün enflasyon 17,90 olarak gerçekleşti.Memur ve emekliye verilen enflasyon farkı dahil tüm zamlar ise%13,yani enflasyonun 4,9 puan gerisinde. Allah asgari ücretliye, işsizlere yardımcı olsun. Gidişat kötü."

Ekonomik sorunlar üzerinden başkanlık sistemini eleştiren Koncuk sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Anlaşılıyor ki, başkanlık sistemi hiç bir problemin çözümü olmadığı gibi, problemleri tetikleyen ucube bir sistemmiş. Biz biliyorduk demeyeceğim ama bilmeyenler de acı bir şekilde öğrenmiş oldular. Çok söyledik, “ Demokrasi ile ekonomi arasında çok ciddi bir bağ vardır.”"

1989 yerel seçimlerini hatırlatan Koncuk "2019’da yerel seçimler var. 1989’u tekrar yaşayabiliriz. Hatırlamayalara, hatırlatayım, 1989’da yerel seçimlerde halk, iktidara iyi bir ders vermiş, başarısızlığın hesabını sormuştu. Anlaşılan tarih 2019 Mart ayında ya tekerrür edecek, ya da millet olarak bedel ödemeye devam." dedi.

Kamubulteni.com | Ankara