İsim Değiştirme İçin Ne Yapılır? KPSS Sorusunun Cevabı

2019 KPSS 'de adaylara , isim değiştirmek için ne yapılması gerektiği sorusu soruldu. Peki isim değiştirmek için ne yapılmalıdır?

İsim Değiştirme İçin Ne Yapılır? KPSS Sorusunun Cevabı

2019 KPSS 'de isim değişikliğinin nasıl yapılabileceği soruldu.

KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavları yapıldı. Sınavda sorulan isim değişikliği sorusu adayların kafasını karıştırdı. Sınavda sorulan soruların cevabını araştıran adaylar , en çok isim değişikliğinin nasıl yapılacağı sorusunu merak etti.

İsim değiştirmek için vatandaşlar ne yapmalıdır?

İsim değişikliği yapmanız için dava açmak zorundasınız. Ancak bu konu Medeni Kanunda kişilere sadece bir kez tanınan bir haktır.

İsim ve soyadı kişinin toplumda tanınmasına ve ayırt dilmesine yarayan en önemli unsurlardır. Bu sebeple kabul edilen temel kural bireyin istediği zaman ismini ve soyadını değiştirmemesidir. Kişilere isim ve soyadını seçme özgürlüğünü tanımak, hayati tehlikesinin olduğu durumlarda kimliğini gizlemek ve yeni bir hayat kurabilmesini sağlamak için bu katı kural Türk Medeni Kanunu ile getirilen hükümlerle esnetilmiştir.

Türk medeni kanunu isim ve soyadının düzeltilmesi ve tamamen değiştirilmesine olanak tanımaktadır. İsim değişikliğine ilişkin davalar yalnızca 1 kez açılabilir.  

KPSS GY Soru-Cevaplarıiçin TIKLAYIN

KPSS GK  Soru ve Cevapları için TIKLAYIN

KPSS 'ye giren kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA