İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Türk-Yunan Sınırındaki DEAŞ'lı Ülkesine Gönderildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye-Yunanistan sınırındaki DEAŞ mensubu teröristin uçakla vatandaşı olduğu Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Türk-Yunan Sınırındaki DEAŞ'lı Ülkesine Gönderildi

Süleyman Soylu, 2 alman vatandaşın teröristin de bugün ülkelerine gönderildiğini söyledi. Bakan Soylu, "Yunanistan'la bizim aramızdaki sınırda kalan Amerikalı, biraz önce İstanbul'dan uçakla Amerika'ya sınır dışı edildi. Bugün toplam 3 yabancı terörist savaşçı olarak teknik olarak adlandırdığımız kişi sınır dışı edildi." ifadelerini kullandı.

İstanbul'da ölü bulunan ingiliz istihbaratçı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Süleyman Soylu, "Evin kapısını hem de evin içinde hem de bizim bildiğimiz usullerin dışında kilitli olduğunu biliyoruz. Yukarıdan aşağıda düşerken belli kısımlarda kırılma söz konusu. Tüm değerlendirmeler yapılmaktadır. İlk aşamada intihar gibi görünse de bizim sorumluluğumuz olayı tüm detayları ile ortaya çıkarmaktır." dedi.

Siyanürle intihar vakalarına dair soruya yanıt veren İçişleri Bakanı, gerekli değerlendirmeler ve araştırmaların yapılacağını, yapılması gerekenlere ilişkin bir adım atılacağını söyledi. Bakan Soylu, "Arkadaşlarımız bir araya gelerek bir değerlendirme yapacak. Yapılması gerekenlerle ilgili bir adım atılacak" dedi.