Hükümetten Mahkumlara Af Açıklaması

Mahkumlara af ile ilgili hükumetten bir son dakika açıklaması geldi. AK Partili Bülent Turan yaptığı açıklamada af meselesine değindi ve son durumu aktardı.

Hükümetten Mahkumlara Af Açıklaması

Hükümetten mahkumlara af açıklaması.

Milliyet Gazetesi yazarı Abdullah Karakuş 'un röportaj yaptığı AK Parti Grup Başkanvekili bülent Turan, yeni askerlik sistemi, mahkumlara af gibi meselelere değindi. 

YARGI REFORMU BELGELERİ

"Yargı reformu ile ne gibi iyileştirmeler olacak?" sorusuna Turan şu şekilde cevap verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan Yargı Reformu Strateji Belgesi, 82 milyon aziz milletimizin ortak belgesidir. Çok önemli bir yargı reformu. Yargı Reformu ile ilgili ilk paketi çalışma dönemi bitmeden Meclis’e getirmeyi planlıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Atılacak adımlarla hem vatandaşlarımızın yargıya olan güvenini güçlendireceğiz hem de daha hızlı sürede yargılanmaların yapılmasını takip edeceğiz. HSK bünyesinde yargıda performans, ölçüm ve takip merkezi kuruyoruz. Uzun süren soruşturma ve davalar bu merkezde oluşturulacak sistem vasıtasıyla takip edilecek. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verecek, ortak akılla ortaya konulmuş bir hukuk sistemi önceliğimizdir. Yargı Reformu, AB sürecine de olumlu katkı sağlayacaktır. Türkiye, geriye gidiyor, ekonomik kriz var diyenlere karşı ekonomide, eğitimde, yargıda kısacası her alanda yaptığımız reformlarla cevap veriyoruz."

MAHKUMLARA AF AÇIKLAMASI

“Af çok konuşuluyor, bu konuda bir gelişme olacak mı?”  sorusuna Bülent Turan, şu şekilde yanıt verdi:

“Af gündemde olan bir konu. Fakat kolay bir konu değil. Toplum vicdanını, mağdurların yaşadıklarını ve ailelerinin duygularını görmezden gelemeyiz. Aftan ziyade Ceza İnfaz Yasası’ndaki bazı değişiklikler söz konusu. Bu konuda Bakanlığımızın ve milletvekillerimizin çalışmaları var."

AF HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN