Geleceğe Nefes Kampanyasına Katılanlar Dikkat-İşte Tören Alanları ve Fidan Dikme Saati

Geleceğe Nefes Kampanyası için kritik gün geliyor. Gelecek nesillere yemyeşil bir Türkiye bırakmak için ülke genelinde milyonlarca fidan dikilecek.

Geleceğe Nefes Kampanyasına Katılanlar Dikkat-İşte Tören Alanları ve Fidan Dikme Saati

Geleceğe Nefes kampanyasında beklenen güne saatler kaldı.

Bir sosyal medya kullanıcısının yaptığı paylaşım kısa sürede büyüdü ve 11 Kasım günü Ağaç Dikme Günü olarak belirlendi. Sosyal medya kullanıcısı yaptığı paylaşımında "Bir fikrim geldi. Biz neden "Ağaç Dikme Bayramı" ilan etmiyoruz. Her yıl bir gün ayıralım, çoluk çocuk maaile, 82 Milyon ağaç dikelim. Hem dünyaya örnek olalım hem gelecek nesillere yemyeşil bir ülke bırakalım.."

Bu Tweet  kısa sürede yayıldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan buna cevap vererek çalışma başlattıklarını söyledi. Çalışmaların sona ermesinin ardından 11 Kasım günü Ağaç Dikme Bayramı olarak ilan edildi.

Bunun ardındna Geleceğe Nefes adı altında kampanya başlatıldı. Başlatılan kampanya kapsamında başvurular alındı. İnternet üzerinden alınan başvurular sonrası 11 Kasım 2019 günü beklenmeye başladı. 

KAÇ FİDAN ALINDI?

Kampanyada hedeflenen fidan sayısı 11 milyon 47 bin 430 'du . Kampanyada alınan fidan sayısı ise 13 milyın 517 bin 413 oldu. Bu sayı ile ağaç dikme kampanyasında yüzde 122 'lik bir oran yakalanmış oldu.

KAMPANYA SAATİ

Geleceğe Nefes Kampanyası 11 Kasım 2019 günü saat 11.11 'de olacak. Ülkenin dört bir yanında vatandaşlar fidan dikecek.

TÖREN YERLERİ

11 Kasım günü tören yapılacak, fidan dikimi yapılacak yerler ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"11 Kasım 2019’da saat 11.11’de sizi, aileniz, arkadaşlarınız ve komşularınız ile birlikte bereketli topraklarımıza fidan dikmeye bekliyoruz. Çocuklarımıza, torunlarımıza bırakacağımız en değerli miras 11 Kasım 2019 tarihinde birlikte dikeceğimiz fidanlarımız olacak.

ADANA: SARIÇAM / GÖKBUKET MAHALLESİ / AĞAÇLANDIRMA ALANI

ADIYAMAN: MERKEZ / TOPTEPE MEVKİİ / AĞAÇLANDIRMA SAHASI

AFYONKARAHİSAR: MERKEZ / SARAYDÜZÜ KÖYÜ MEVKİİ / AĞAÇLANDIRMA SAHASI

ANKARA: YENİMAHALLE / SUSUZ / BATIKENT ÇAKIRLAR A.O.Ç ARAZİSİ

ANTALYA: ,AKSU / AKSU / AĞAÇLANDIRMA ALANI----MANAVGAT / TAŞAĞIL / ORMAN ARAZİSİNE AİT AĞAÇLANDIRMA ALANI-----FİNİKE / FİNİKE / FİNİKE-KUMLUCA ORTA REFÜJ-SAHİL KESİMİ-----KUMLUCA / KUMLUCA / OKUL AĞAÇLANDIRMASI

İSTANBUL: EYÜP / PİRİNÇÇİ MAH. / AĞAÇLANDIRMA SAHASI-----------PENDİK / KURNA / ORMAN ARAZİSİ AĞAÇLANDIRMASI (End.Ağaç)

İZMİR: KARABAĞLAR / ÇATALCA / TIRAZLI MEVKİİ AĞAÇLANDIRMA SAHASI---------KINIK / BERGAMA / ENDÜSTRİYEL PLANTASYON SAHASI--------ÖDEMİŞ / BADEMLİ / TOPRAK MUHAFAZA---------BAYINDIR / SARIYURT / SUNİ TENSİL

GAZİANTEP: ŞEHİTKAMİL / DÜLÜK / AĞAÇLANDIRMA SAHASI

Tüm illerin tören yeri için Tıklayın

Kadın erkek diğer adaylar bu sayfada >> TIKLA KATIL

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA