Flaş Uyarı: İnternet Bankacılığı Kullananlar Dikkat

internette gördüğü sahte banka reklamına tıklayan bir kişi dolandırıldı. Hesabından ihtiyaç kredisi çekilen kişinin 2670 dolar ile 5 bin lirası dolandırıcıların eline geçti. Edinilen bilgilere göre dolandırıcıların ’phishing’ denilen yöntemi kullandığı tespit edildi.

Flaş Uyarı: İnternet Bankacılığı Kullananlar Dikkat

Bankada hesapları olanlar dikkat.

Mersin ’de bir kişi, gördüğü sahte reklama kandı ve tüm parasını kaybetti.

Bölgeden gelen bilgilere göre, Mersin 'de yaşamakta olan H.Ş. isimli kişi, cep telefonuna gelen mesajda, bilgisi dışında parasının çekildiğini öğrendi. 2760 dolar ile 5 bin lira ihtiyaç kredisi çekildiini öğrenen ve polise başvuran kişi, verdiği ifadede bir reklama tıkladığını söyledi. 

H.Ş. polise verdiği ifadesinde şunları söyledi:

"Daha sonra şifremle girmek istedim, bilgileri girdikten sonra birden sayfa kapandı, sonra hesabımdaki 2 bin 760 dolar ile 5 bin lira ihtiyaç kredisi çekildiği öğrendim. Banka bilgilerimin başkalarının eline geçtiğini anladım."

PHİSHİNG YÖNTEMİ İLE

Bunun üzerine polise geldiğini söyleyen H.Ş. şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen Mersin İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları inceleme sonucu H.Ş.'nin banka bilgilerinin, 'phishing' adı verilen bir yöntemle ele geçirildiğini ve bu şekilde banka hesabından 2 bin 760 dolar ile 5 bin lira  kredi çekildiğini tespit etti. 

İnceleme daha da derinleştirildi ve bu paranın  kısmının İstanbul, bir kısmının ise Mersin 'de bulunan ATM 'lerden nakit şekilde çekildiğini, kalan paranın ise çeşitli iş yerlerinde harcandığını belirledi.

Polis ekipleri, güvenlik kameralarını da inceleme altına aldı ve şahısları belirledi. İncelemeler sonrası tespit edilen şüphelilere fiziki takip başlatan polis ekipleri, gözaltı işlemi için eş zamanlı operasyon başlattı. 

Düzenlenen eş zamanlı operasyonda E.E., A.K., A.Y., H.D. ve R.A isimli kişiler gözaltına alındı.

Gözaltına alınan kişilerin  H.Ş.' in banka hesabını ele geçirdikten sonra paraları, 3 'üncü şahısların hesaplarına aktardığını ve ATM 'ler üzerinden çektikleri, işyerlerinde harcadıklarını itiraf ettiği bildirildi.

İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA