FETÖ Davaları ile İlgili Önemli Açıklama

"Davaların açılması gerekenler açıldı, takipsizlik kararı verilmesi gerekenler verildi. Bundan sonra FETÖ'de yeni deliller elde edildiği sürece operasyonlara devam edilecek. Biriken, geçmişte kalan bir soruşturmamız kalmadı" ifadelerini kullandı.

FETÖ Davaları ile İlgili Önemli Açıklama

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, devam eden FETÖ davaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeni adli yıl bugün başladı. Hakim, savcı, avukat ve adliye personelinin katılımıyla Diyarbakır adliyesinin bahçesinde yeni adli yılın başlaması vesilesi ile bir tören düzenlendi. Düzenlenen bu törene Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Kamir Erkut Güre, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, Baro Başkanı Ahmet Özmen ve çok sayıda kişi katıldı.

Diyarbakır'da terör örgütlerine yönelik devam eden soruşturmalar ile operasyonlara ilişkin bilgi veren Başsavcı Kamil Erkut Güre, "Geçtiğimiz süre içerisinde geldiğimiz aşamaya baktığımızda, terör operasyonları yönünde Diyarbakır özelinde FETÖ, PKK başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı çok üst düzey başarı sağlandı. Hem operasyonlar, hem soruşturmalar hem de kovuşturmalar yönünde çok ciddi başarılar elde edildi. Bundan memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK DESTEK VERİYORUZ

Başsavcı Güre, açıklamasının devamında, Diyarbakır 'da FETÖ soruşturmalarının büyük oranda tamamlandığını söyledi ve "Davaları açılması gerekenler açıldı, takipsizlik kararı verilmesi gerekenler verildi. Bundan sonra FETÖ'dEa yeni deliller elde edildiği sürece operasyonlara devam ediyoruz. Biriken, geçmişte kalan bir soruşturmamız kalmadı. PKK terör örgütü operasyonları ilgili olarak da, devletin büyük mücadelesine yargı olarak biz de büyük destek veriyoruz. Büyük bir başarı elde edilmiş durumda. Soruşturmalar somut delillerle desteklenerek, davalar hızlı bir şekilde açılıp, yargılama kısa sürede yapılacak halde açılıyor. Mahkemede hakimler, kovuşturma süreçlerini olabildiğince kısa tutarak, kısa sürede bitirerek sonuçlandırmaya varıyorlar. Bu, devletin terörle mücadelesinde hukuki bir görüntüsüdür. Soruşturma ve kovuşturmanın hızlı olması, yapılan mücadele açısından da önemli bir sonuçtur" ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com | Ankara