EPDK'dan Flaş Karar: Elektrik Faturası 67 TL'nin Üzerinde Gelenler..

Enerji Piyasası 'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan son dakika açıklamasında, 2019 yılından itibaren elektrik faturası 67 TL'nin üzerinde gelen kullanıcıların serbest tüketici haklarından faydalanabileceğine yer verildi.

EPDK'dan Flaş Karar: Elektrik Faturası 67 TL'nin Üzerinde Gelenler..

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından önemli bir karar alındı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre, elektrikte yıllık 2 bin kilovatsaat olan serbest tüketici limitinin 2019 yılı için bin 600 kilovatsaat seviyesine kadar düşürüldüğü bildirildi.

EPDK'den konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında, serbest tüketici limiti değerine karşılık gelen piyasa açıklığının talep tarafında yüzde 95,4 olarak hesaplandığına yer verildi.

Söz konusu yeni uygulama ile aylık elektrik faturası 67 TL ve üzeri olan abonelerin, yeni yıldan itibaren serbest tüketici haklarından faydalanabileceğine yer verildi. Söz konusu açıklama şu şekilde;

"Serbest tüketici limitinin 2 bin kilovatsaatten bin 600 kilovatsaate düşürülmesiyle birlikte ilave olarak 4 milyon 968 bin 344 abone serbest tüketici niteliğine kavuşmuştur. Ülkemiz genelinde yıllık tüketimi bin 600 kilovatsaatten fazla tüketimi olan abone sayısı, toplam 19 milyon 501 bin 400'dür. Ülkemiz elektrik piyasası esas itibarıyla ikili anlaşmalara dayalı bir piyasa olup piyasada rekabetin tesis edilmesinin önemli araçlarından biri serbest tüketici uygulamasıdır. Elektrik piyasasına ilişkin ilgili mevzuata çerçevesinde serbest tüketici, tedarikçisini serbestçe belirleyebilmekte ve tedarikçisi ile imzaladığı ikili anlaşma kapsamında elektrik enerjisi satın alabilmektedir."

SERBEST TÜKETİCİ HAKKI NEDİR?

Serbest tüketici, elektrik tedarikçisini seçme ayrıcalığına sahip gerçek veya tüzel kişilerin hepsine verilen addır. Serbest tüketici olabilmek için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yayımlanan “Serbest Tüketici Limiti”nden daha yüksek elektrik enerjisi tüketmek gerekmektedir.