En Düşük Memur, Memur ve İşçi Emeklisi Maşları ! Maaşlara En Az 335 TL Zam Yapılacak

Haftalardır beklenen enflasyon rakamları TÜİK tarafından açıklandı. TÜFE'de düşüş görülürken, emekli memur maaşları, memur maaşları ve işçi emeklisi maaşlarına bu oranın nasıl yansıyacağı netleşti. Memurlara enflasyon farkı ne kadar verilecek, Emekli maaş enflasyon farkları ne zaman ödenecek, emekli maaş zammı 2019, 2019 maaş hesaplama, Asgari ücretten emekli olanlar ne kadar maaş alır, tüfe , tüfe oranları, konuları Türkiye'nin en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. Bu soruların yanıtı

En Düşük Memur, Memur ve İşçi Emeklisi Maşları ! Maaşlara En Az 335 TL Zam Yapılacak

En Düşük Memur, Emekli Memur, Emekli İşçi Maaşları Netleşti

TÜİK tarafından 2018 Enflasyonunun açıklanmasının arından , memur, memur emeklisi ve işçi emeklilerinin alacağı enflasyon farkı da netleşti. Buna göre memur emeklilerinin maaşlarına 2019 yılında en düşük 335 TL zam yapılırken, en düşük memur maaşı 3 bin 468 TL'ye yükselecek. Emekli memurların maaşlarına da enflasyon farkının yansıtılmasıyla birlikte 230 TL zam yapılacak, en düşük emekli memur maaşı 2 bin 378 TL'ye yükselecek. Emekli işçilerin maaşlarına ise 104 TL zam yapılacak, en düşük emekli işçi maaşları 1.125 TL'ye yükselecek.

Asgari Ücretin Altında

İşçi emeklilerinin hali hazırda 1004 TL olan taban maaşı 2019 yılında 104 TL artarak, 1125 lira olacak. TBMM'de önümüzdeki dönemde emekli maaşlarının asgari ücretle eşitlenmesi için çeşitli girişimler bulunuyor. Muhalefet partilerince verilen kanun tekliflerinde en düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesi talep ediliyor.

TÜKETİCİ Fiyat Endeksi (TÜFE) Aylık Yüzde 0.40 Oranında Düştü TÜFE'de 2018 yılı Aralık ayınnda bir önceki aya göre düşüş yaşandı. Yıllık enflasyonda en fazla artış yüzde 31.36 oranıyla ev eşyası grubunda görüldü.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA