EGM'ye Polis ve Personel Alımı Hakkında Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün yaptığı açıklamada, EGM'ye yeni birimlerin kurulacağını ve polis ile personel alımlarının artacağını söyledi.

EGM'ye Polis ve Personel Alımı Hakkında Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı son açıklamasında, EGM bünyesine yeni birimlerin kurulduğunu ve personel alımlarının artacağını söyledi.

Önceki gün Van 'da düzenlenen Kaçakçılık İstihbarat Koordinasyon Kurulu Toplantısı 'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu buradaki konuşmasında EGM'y personel alımına değindi. EGM bünyesine yeni birimler kurulduğunu ve kurulacağını söyleyerek personel alımlarının da artacağını söyledi.

Bakan Soylu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"PKK sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da 1990'ların başından beri uyuşturucu ticaretinin yaklaşık yüzde 80'ini elinde tutuyor. Kolluk birimlerimizin hem karada, hem de denizde bu konudaki personel ve teknik kapasitelerini arttırmanın yanı sıra, yeni birimler kuruyor ve yeni teknolojileri işin içine katıyoruz. Narkotimlerimiz, şu ana kadar 50 ilde kuruldu, 31 il için çalışmalarımız devam ediyor, hatta bu 31 ilin personeli de şu anda Ankara'da narkotik eğitimlerinde. 9 Kasım itibariyle 81 ilde faaliyete geçmiş olacaktır. Ayrıca geçtiğimiz ağustos ayında bin personelimize narkotik eğitimi verdik ve sahadaki mücadelemize dahil ettik. Yine bu mücadele kapsamında yürütülen alan denetimi projesi 18 ilimizde uygulanmaya başlanmıştır. Yine bir yenilik olarak uyuşturucu karar destek sistemini kurduk. Daha önce uyuşturucu ile mücadele alanında çalışan birimlerin yaptıkları çalışmalara ilişkin veriler kendi bünyelerinde tutulurken, şimdi bu veriler Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı aracılığı ile toplanmakta ve ilgili birimlerle paylaşılmaktadır."

POLİS VE PERSONEL ALIMLARI ARTACAK

Bakan Soylu yaptığı açıklamanın devamında, yeni kurulan birimlerde yeterli nitelikte personel yetiştirilmesi için polis alımlarının arttırılacağını ve yeni dönemde polis alımlarının artarak devam edeceğini söyledi.

23. DÖNEM POMEM NE ZAMAN?

Bakan Soylu, 23. dönem POMEM alımı hakkında daha önce yaptığı açıklamada, alımın KPSS 'den sonra olacağını söylemişti. KPSS yapıldı , sonuçları açıklandı ve sonuçların açıklanmasının üzerinden iki hafta geçti ama hala ilan yayımlanmadı. İlanın önümüzdeki günlerde yayımlanması bekleniyor.

POLİS-PÖH,PERSONEL ALIMLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara