Düğün Salonları Ne Zaman Açılacak? Takvim Yayımlandı

Düğün salonlarının ne zaman açılacağı merak konusu oldu. Yaz aylarının yaklaşması ve evlenecek kişilerin düğün tarihlerinde geri sayım sona ermeye başladı. Peki düğün yasağı ne zaman kalkacak? Düğünler ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

Düğün Salonları Ne Zaman Açılacak? Takvim Yayımlandı

Düğün salonları ne zaman açılacak?

Koronavirüs pandemisine karşı alınan  tedbirler kapsamında İçişleri Bakanlığı , Mart ayında bir genelge yayımladı ve düğün salonlarının kapatıldığı , düğünlerin yapılmayacağını duyurdu.

16 Mart 2020 tarihinde Bakanlık tarafından yayımlanan genelgde şu ifadelere yer verildi:

"İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Coronavirüs konulu ek bir genelge daha gönderdi. Genelge ile 81 ilde, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine bugün saat 24:00 itibariyle durdurulacak."

DÜĞÜNLER İPTAL

Bu karar sonrası düğün salonları kapatıldı ve düğünler ya iptal edildi ya ertelendi ya da sadece belediyelerin evlendirme dairelerinde yapıldı. 

NE ZAMAN YASAK KALKACAK?

Düğün salonlarının ne zaman açılacağı , düğünlerin ne zaman yapılacağı ise merak konusu oldu. Özellikle yaz aylarının gelmesi ile birlikte artan düğünlerin sadece nikah şeklinde mi yapılacağı, yoksa düğün salonlarında tören yapılıp yapılmayacağı merak edildi.

Ancak bu konuda bir net açıklama yok. Bakanlıktan gelecek ikinci bir emre kadar düğün salonları kapalı olacak. Nikahlar , sadece evlendirme dairelerinde yapılıyor. 

Bugün yapılan açıklamada normalleşme süreci ile ilgili şu tarihler verildi:

Aşama 0 (Hazırlık dönemi): 4-26 Mayıs 2020

Aşama 1: 27 Mayıs-31 Ağustos 2020

Aşama 2: 1 Eylül-31 Aralık 2020

Aşama 3: 1 Ocak 2021 - Kovid-19 için aşının geliştirilerek uygulandığı tarih (şayet 1 ve 2'nci aşamada aşı henüz geliştirilerek uygulanmamış ise).

Bu tarihlere göre baktığımızda düğün salonlarının yıl sonuna doğru ancak açılmasının gündeme gelebileceği görülüyor.