Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin Terörizm Raporuna Tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Amerika Birleşik Devletleri'nin 2018 yılı terörizm raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin Terörizm Raporuna Tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'nin Terörizm Raporuna Tepki

YPG yerine PKK'nın suriyedeki uzantıları ifadesinin yer aldığı raporda terör örgütüyle işbirliğini saklamaya çalışan ABD'nin hukukla bağdaşmayan tutumlarının örtülmeye çalışıldığını söyleyen Aksoy, "Raporda Türkiye'nin hem DEAŞ hem de PKK'dan maruz kaldığı terör tehdidi ortaya konuluyor, Türkiye'nin DEAŞ ile Mücadele Uluslararası Koalisyonu (DMUK) başta olmak üzere uluslararası plandaki çabalara aktif katkısına vurgu yapılıyor. Ayrıca 2015-2018 döneminde PKK'nın Türkiye'de 1200'den fazla sivil, polis ve askerin şehit edilmesine neden olduğu kaydediliyor." ifadelerini kullandı.

FETÖ ile ilgili sürgünde bir din adamı ifadesinin raporda yer almasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Aksoy, "Ayrıca bu teröristin ABD topraklarında kendisine güvenli sığınak bulmuş olmasını yok sayma çabasının bir tezahürüdür. 251 masum vatandaşımızın şehit edildiği ve binlercesinin de yaralandığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin arkasındaki FETÖ terör örgütünün sadece Türkiye değil, bulunduğu her ülke için tehdit olduğu unutulmamalı, terörle mücadelede uluslararası işbirliğinin büyük önem taşıdığı bilinmelidir." şeklinde konuştu.