Dikkat 2-4 Bin TL Cezası Var: 1 Kasım 2019'da Çakar Yasağı Başlıyor

Kamudaki üst düzey yöneticilerinin çakarlı araç kullanması 1 Kasım 'dan sonra yasak. Yasak öncesi lüks araçlar sanayi yolunda.

Dikkat 2-4 Bin TL Cezası Var: 1 Kasım 2019'da Çakar Yasağı Başlıyor

Çakar lambalı araçlara 1 Kasım 'dan itibaren ceza.

kamudaki üst düzey yöneticilerin, genel müdürlerin ve daire başkanlarının araçlarındaki çakar lambaları yasaklandı. 1 Kasım 2019 tarihinden sonra çakar bulundurab araçlara ceza yazılacak. 

Yasaın başlamasına kısa süre kala sanayide çakarlı araçların kuyruğu oluştu. 

İkitelli 'de çakar sökümü işi yapmakta olan  Mehmet Keleş isimli kişi  "Yoğunluk daha da arttı, bundan sonra cumartesiden pazartesiye daha da yoğunluk yaşanacak. Çünkü çakarı hala sökülmeyen araçlar var. Son 3 günde 500 tane civarında söküldü, bundan önce de 1000 - 1100 civarında sökülmüştü. 2 bine doğru yaklaştık." açıklamasında bulundu.

Randevu usulü ile çalıştıklarını söyleyen Keleş, “Resmi ve sivil olan araçlar ama bundan sonra gelecekler genelde resmi araçlar, çakarlar sökülüyor. Yerine tepe lambası kullanılıyor. Bunları kullananlar da resmi araçlar olacak, sivil araçlar kullanamayacak. Tepe lambasına talep de ciddi anlamda arttı, artık yetiştiremiyoruz. Yaklaşık şu ana kadar 500 adet tepe lambası sattık ve siparişlerimiz var. Artık randevuyla çalışıyoruz yoğunluk da sürekli artıyor. Sabah 08.00'da akşam 22.00'a kadar çalışıyoruz." dedi.

1 Kasım 'dan sonra çakarı sökmeyen kamudaki üst düzey yöneticilere 2 bin ile 4 bin TL arasında para cezası kesilecek.