Devletten Annelere 8 Bin TL Destek

Devletten annelere 8 bin TL 'den başlayan rakamlarda ödemeler yapılıyor. Çalışan anneye yapılan ödemelerin detayları haberimizde.

Devletten Annelere 8 Bin TL Destek

Çalışan annelere para.

Devlet , çeşitli başlıklar altında vatandaşlara binlerce TL para yardımı yapıyor. Bu yardımlardan birçoğu bilinmiyor. Biz de bu haberimizde annelere yapılmakta olan yardımlara yer verdik. 

DOĞUM PARASI

Doğum yapan anneye ilk çocuk için 300 TL i ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için de 600 TL ödeme yapılacak. Bu rakamları toplayınca üçüncü çocuk sonrası toplamda 1300 TL ödeme yapılmış oluyor.  Söz konusu destekten faydalanmak isteyen vatandaşların Aile Bakanlığı il müdürlüğüne ya da kaymakamlıklara müracaat etmesi gerekmektedir. 

Bu para tüm vatandaşlar ödeniyor.

SÜT PARASI 

Doğum parasının yanı sıra vatandaşlara 178 TL 'de süt parası ödemesi yapılıyor. Annenin sigortası yoksa ödeme , sigortalı olan babanın hesabına yatırılıyor. Başvurular SGK il müdürlüklerine yapılıyor. 

RAPOR PARASI

Annelere en yüksek destek ödemesi rapor parası adı altında veriliyor. 112 gün üzerinden yapılan hesaplama sonrası rapor parası aileye ödeniyor. Maaşa göre bu rakam hesaplanıyor. Asgari ücrete göre bir hesaplama yapıldığında 112 günlük rapor parası 6 bin 367 TL oluyor. 

Bu para anne adına Ziraat Bankasına yatırılıyor. 

İşte desteklerin maaşlara göre hesaplanması ve aileye ödenecek toplam para.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA