Çipli Kimliklerle İlgili Son Dakika Açıklaması: Yeni Sisteme Geçiliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan son dakika açıklaması geldi. Bakan Soylu yaptığı açıklamada çipli kimlik kartları ile ilgili önemli açıklama ve uyarılarda bulundu.

Çipli Kimliklerle İlgili Son Dakika Açıklaması: Yeni Sisteme Geçiliyor

Yeni kimlik kartları ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan önemli açıklama geldi.

Ankara'da düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuarı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu burada önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu burada yaptığı açıklamada yeni kimlik kartları ile ilgili vatandaşlara önemli açıklamalar ve uyarılarda bulundu.

Yeni kimlik kartlarının Nüfus Müdürlükleri tarafından verilmeye devam edildiğini söyleyen Bakan Soylu, vatandaş memnuniyetinin ön planda olduğunu söyledi. Verimlilik çağında olduklarının yanı sıra teknoloji çağında da olduklarını söyleyen Bakan Soylu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi Nüfus Genel Müdürümüz burada. Normalde 8-9 günde nüfus kağıdı giderdi  başvuru yaptıktan sonra. Dedik ki biz buna bir standart getirelim. 5+1 günde yapacağız. Nedir bu 5+1 günlük zaman? Vatandaş müracaat ettiğinde 5+1 günde kimlik eline ulaşacak. 5 gün şehir merkezlerinde, 1 gün ise daha uzak noktalarda. Ama onun için biraz daha verilmli adımlar atılmalı. Biz şu anda 5+1 günde nüfus cüzdanlarını vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz."

KİMLİĞİNİZİ ALIN

Bakan Soylu açıklamasının devamında, "Bundan sonra noterlere kimlik okuma bilgisi koyacağız. Daha doğrusu kimlik okuma aparatı koyacağız. Yeni alınan kimliklerle notere gidildiğinde burada, o kimlik okuma kartlarına kimlik okutulacak ve böylece sahteciliğin önüne geçilecek. Birilerini dolandırmak isteyenler, sahte kimlik ile araba satışı yapacaklar bu şekilde engellenecek. Yaklaşık 4-5 yıl sonra birçok meseleyi kart okuma sistemleri ile halledeceğiz. Bunların hepsi şunun için; Bir, atandaşlar çağın teknolojilerinden faydalansın. İki,  Bürokrasi ile devletin hantallığı vatandaşı yormasın. Üç, zaman israfından, kaynakisrafından kurtulalım. Dört, Türkiye bu meselelerde dünyaya örnek olsun."

Siz de çipli kimliğinizi bir an önce alın ve yakın zamanda başlayacak bu uygulamamalarla rahat edin.

E DEVLET 'TE 122 HİZMET

Bakan Soylu açıklamasında Bakanlık olarak 122 hizmetin olduğunu söyledi.

ÇİPLİ KİMLİK BAŞVURU ŞEKLİ

Randevular "https://randevu.nvi.gov.tr/#/nvi/randevu-al" internet sitesinden, "Alo 199" çağrı merkezinden randevu alınarak veya randevusuz ilçe nüfus müdürlüklerine, yurt dışında ise dış temsilciliklere gidilerek yapılabiliyor. Kimlik kartı başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin olması yeterli olacak. Başvuru sonucunda kişiye başvuru belgesinin bir nüshası verilecek.

Kamubulteni.com  | Ankara