Bütçeden Sonra Sıra Mahkumlara Af Tasarısında

Mahkumlara af meselesi ile ilgili Twitter'da gündem oluştu. Af tasarısını bekleyen vatandaşlar, bütçenin TBMM'den geçmesinin ardından af tasarısının gündeme gelmesini istiyor.

Bütçeden Sonra Sıra Mahkumlara Af Tasarısında

Mahkumlara af ile ilgili Twitter gündemi oluştu.

Twitter üzerinde TT olan af bekleyenler, yaptıkları paylaşımlarda, bütçenin TBMM'den geçtiğini ve yoğun gündemin sona erdiğini, mahkumlara af tasarsının bir an önce gelmesini istiyor. Peki mahkumlara af konusunda son durum nedir? 

FETİ YILDIZ 'IN SON AÇIKLAMASI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, geçtiğimiz gün TBMM'de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kanun teklifimizi "kısmi af" diye yorumlayanlar oldu. Hatta aylarca toplumda tartışıldı, "Af ne götürür, ne getirir." diye yerli yersiz yorumlar yapıldı, bazı dramatik olaylar kasıtlı olarak öne çıkarıldı, göstermelik hassasiyetlere tanık olundu. Şartlı ceza indirimimize karşı çıkanların -takip ettiğimiz, izlediğimiz kadarıyla- kanun teklifimizi ve gerekçesini okumadığını gördük. Kuru kuruya, sadece Milliyetçi Hareket Partisinin teklifi olduğu için karşı çıkıldı. Oysa 24 Eylül 2018 tarihinde Meclis Başkanına sunduğumuz kanun teklifinin amacını burada yüce Mecliste bir kere daha tekrar etmek istiyorum: 19 Mayıs 2018 tarihi dâhil olmak üzere bu tarihten önce işlenen -kanunda ayrı tutulanlar hariç olmak üzere- eski ve yeni ceza kanunumuzda ve özel ceza kanunlarımızdaki suçlarla ilgili olarak, suçlunun tabi olduğu infaz rejimine göre çekilmesi gereken toplam cezadan şartlı indirim yapılır, bu şartlı indirim bir keredir, beş yıldır."

Feti Yıldız açıklamasında, af teklifinin Adalet Komisyonunda bekletildiğini söylemişti. Bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından mahkumlara af meselesinin TBMM gündemine gelmesi bekleniyor. 

HALİL ÖZTÜRK'TEN AÇIKLAMA

MHP'li Halil Öztürk, yaptığı açıklamada emeklilikte yaşa takılanlar ve şartlı ceza indirimine değindmiş ve bu konuda genel kurulun desteklerni beklediklerini söyledi.

Af konusunda yeni haberler geldiğinde haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN