Bunu Yapan Yandı! Kök Başına 60 Bin TL Ceza Verilecek

Ordu'da ilk defa 1993 yılında tespit edilen, yapılan 5 senelik çalışma sonrasında litaretüre giren Mis/Akkuş Zambağına zarar verenlere, kök başına 60 bin lira ceza kesilecek. Zengin bitki örtüsüne sahip Ordu, 130'u endemik olmak üzere bin 700'ün üzerinde kayıtlı bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

Bunu Yapan Yandı! Kök Başına 60 Bin TL Ceza Verilecek

Bunu Yapan Yandı! Kök Başına 60 Bin TL Ceza Verilecek

Ordu'da ilk defa 1993 yılında tespit edilen, yapılan 5 senelik çalışma sonrasında litaretüre giren Mis/Akkuş Zambağına zarar verenlere, kök başına 60 bin lira ceza kesilecek. Zingin bitki örtüsüne sahip Ordu, 130'u endemik olmak üzere bin 700'ün üzerinde kayıtlı bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

Akkuş ilçe kırsalında dağlık bölgede haziran ayında kendisini gösteren ve 15-20 günlük ömrü olan soğanlı bitki türü Mis/Akkuş zambağı, meraklıları bölgeye çekmeye devame diyor. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından korunan türün çiçek açmasıyla birçok bölgeden fotoğraf tutkunları da yöreye gelerek burada bitkiyi fotoğraflamaya başladı.  Bu bitkinin koruma altında olduğunu söyleyen Orman İşletme Müdürü Soner Yılmaz, "Korumasını yaptığımız bitkilerden biri de Mis/Akkuş Zambağı. Bitki endemik bir tür olduğundan zaten koruma altındadır. Bu zambağın bir tanesinin kökünün koparılması ya da yerinin değiştirilmesinin cezası her bir kök için 60 bin liradır." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA