Bedellide 21 Günlük Eğitim İçin Yeni Gelişme !

Bedelli askerlik yapacak avukatlarla ilgili son dakika gelişmesi. CHP'li Milletvekili Antmen, Avukatların adli tatilde bedelli yapması için yasa teklifi verdi.

Bedellide 21 Günlük Eğitim İçin Yeni Gelişme !

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, bedelli askerlik için başvuru yapan avukatlarla ilgili flaş bir teklif verdi

CHP'li Antmen, verdiği yasa teklifinde, bedelli başvurusu yapanların 21 günlük temel askerlik eğitimlerini adli tatilde tamamlayabilmeleri için bir teklif verdi.

Antmen'in TBMM'ye verdiği söz konusu tasarı yasalaşırsa bedelli askerlik yapmak için başvuru yapmak isteyen avukatlar, bağlı bulundukları askerlik şubesine başvurarak, 21 günlük süreyi adli tatilde yapabilecekler.

Antmen,  söz konusu kanun teklifinde avukatların, yargılamanın temel aktörleri ve savunmanın temsilcilerini olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Hem kutsal savunma hakkı hem de yasal süreçlerin tamamında adeta bel kemiği olan avukatların iş yükü düşünüldüğünde zamanın ve zaman kaybının sadece avukatlar için değil; en başta vatandaşlarımız açısından ne türlü mağduriyetlere yol açacağı fark edilecektir."

Temel eğitim süresi için öğretmenlerle ilgili doğru karar alındığını söyleyen Antmen, şu şekilde devam etti:

"Öğretmenler gibi avukatlar da 1136 sayılı 'Avukatlık Kanunu'nda belirtildiği üzere kamu hizmeti yapıyor. Bedelli askerlikten faydalanmak isteyen avukatların 21 günlük zorunlu hizmet süresini adli tatil döneminde yapmalarının önünü açmak hem yargı kurumlarında aksamaların önüne geçecek hem vatandaşların olası mağduriyetlerinin engellenmesine neden olacak hem de öğretmenlere tanınan hakkın avukatlara da getirilmesiyle kamuda eşitlik sağlanmış olacaktır."

Kamubulteni.com  | Ankara