Bedelli İçin Birliklere Teslim Olanlar Askeriyede O Sözle Karşılandı

Bedelli askerlik yapmak için birliklerine bugün teslim olan vatandaşlar, birliklerin kapısındaki askerler tarafından o sözle karşılandı.

Bedelli İçin Birliklere Teslim Olanlar Askeriyede O Sözle Karşılandı

Bedelli askerlik için başvuru yapan son sayı açıklandı.

515 bin kişi bedelli için başvuru yaptı. Bedelli başvurusunun başladığı ilk günlerde başvurusunu yapan ve 15 bin TL 'lik bedelli parasını yatıranlar bugün 21 günlük eğitimlerini yapacakları birliklerine katıldı. Temel askerlik eğitimi alacak vatandaşlar, bu süreden sonra askerliğini yapmış sayılacaklar.

GÖREVLİ O SÖZLE KARŞILADI

Ankara 'da bedelli için başvuran ve birliğine katılmak üzere bugün giden askerleri karşılayan kışladaki askerler, onları "Vatan hizmetine hoş geldin"  sözleri ile karşıladı. Bu sözün ardından bedelliye gelenlerin işlemleri yapıldı ve bu vatandaşlar birliklerine katıldı.

13 farklı kışlada yerler belirlendi ve bedelli yapacak vatandaşlar bu birliklerde askerlik görevini yapacak. Bedelli ücretini yatıran ve başvuru sürecini tamamlayan adaylar teslim olmaya başladı.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen birliklerden biri olan Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı 'na, bugün sabah saatlerinden itibaren bedelli askerler gelmeye ve birliklerine katılmaya Holiganbet başladı.

21 günlük temel askerlik eğitimine gelen vatandaşlar, "Vatan hizmetine hoş geldin" sözleri ile karşılandı.

Kışladan içeri giren vatandaşlar, askerlik girişleri için kurulan masalara evraklarını teslim etti ve girişlerini yaptı. Girişlerini yaptıktan sonra silah altına alınan vatandaşlar,  ilk olarak isteğe bağlı şekilde vatani görevini yaparken kullanabileceği telefon hattını aldı. Daha sonra kayıt masasına giderek kayıt işlemlerini yapan adaylar kışlaya adım atarak askerlik hizmetine başladı.

Etimesgut ’ta bulunan kışlada ilk celpte yaklaşık 2 bin 550 kişi kışlaya geleren teslim oldu.

Bedelliye gelen vatandaşlar aşağıdaki başlılar altında temel eğitimler alacak.

  • Tek er muharebe eğitimi
  • Yanaşık düzen eğitimi
  • Mekanik nişancılık ve atış eğitimi
  • Temel beden eğitimi
  • Askeri kültür

Kamubulteni.com | Ankara