Başsavcı, 40 Öğrenciye Elbise Alması Şartı ile Geri Çekti

Son dakika haberi: Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı , şikayetini , 40 öğrenciye elbise alacaksınız şartı ile geri çekti.

Başsavcı, 40 Öğrenciye Elbise Alması Şartı ile Geri Çekti

40 öğrenciye giyecek yardımı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, şikayetçi olduğu 2 kişinin "40 öğrenciye kıyafet yardımı yapmasını" şart koştu.

Karakoç iki kişi ile tartışmış ve bu 2 kişi hakkında şikayetçi oldu. Olayla ilgili inceleme devam edenken Başsavcı Karakoç , bu iki kişinin 40 öğrenciye elbise almasını istedi. Karakoç 40 öğrenciye elbise alınması sonrası şikayetindne vazgeçeceğini söyledi. 

Karakoç yaptığı açıklamada, "Mağduru olduğum bir dosya, uzlaşma kapsamında olması dolayısıyla, Cumhuriyet Başsavcılığı bürosuna gönderildi. Uzlaştırmacı atandı ve hem mağdur hem sanık tarafına çağrıda bulunuldu. Ben de uzlaştırmacıya sanıkların 40 öğrenciyi baştan aşağı giydirmeleri karşılığında uzlaşmaya gideceğimi belirttim. Uzlaştırmacı şartımızı karşı tarafa iletti ve onlar da bunu kabul etti. Bunun üzerine ben de İl Milli Eğitim Müdürümüzü arayarak maddi durumu iyi olmayan 40 öğrenci ismi ve beden numaralarını istedim. Eşyalarımız geldi, biz de temsili olarak bugün Milli Eğitim Müdürümüze eşyaları teslim edeceğiz." dedi.

Uzlaştırma bürolarının önemine değinen Karakoç "Bunların bin 370'i sonuçlanmış, uzlaştırılan dosya sayısı 594, olumsuz dosya sayısı 776. Bu yıl ise şu ana kadar bin 131 dosya gelmiş, 826'sı neticelenmiş, olumlu olarak neticelenen dosya sayısı 638, olumsuz da 188. Olumlu olarak neticelenmesi demek o dosyanın mahkeme önüne gitmemesi demek. Mahkeme önüne gitmeyince seri bir şekilde aralarındaki husumet de neticelenmiş oluyor. Mahkemelerin de iş yükü azalıyor." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA