Bakan Selçuk: "Mültecilere Tereddüt Etmeden 37 Milyar Dolardan Fazla Harcadık"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye'nin insan sermayesi açısından güçlü bir kaynağa sahip olduğunu belirterek, "82 milyon nüfusa sahip olan ülkemizde ortalama yaşam beklentisi 76 yıldır. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 40'ı 24 yaşın altındadır. İş gücümüz 32 milyondan fazladır ve bu rakam dünyadaki 175 ülkenin nüfusundan daha fazla." dedi.

Bakan Selçuk: "Mültecilere Tereddüt Etmeden 37 Milyar Dolardan Fazla Harcadık"

Çalışma Bakanı 'ndan açıklama: Mültecilere 37 milyar dolardan fazla harcadık. 

Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) İsviçre'nin Cenevre kentinde devam eden 108. Uluslararası Çalışma Konferansı'na katılan ve burada  Genel Kurula hitap eten Bakan Selçuk, "Daha Aydınlık Bir Gelecek için Çalışma" başlıklı Küresel Komisyon Raporu'ndan ötürü tebriklerini sundu. Bakan Selçuk, bu raporun ve Yüzyıl Beyannamesi'nin sonraki nesillerin çalışma hayatını şekillendirmede önemli bir sıçrama tahtası olacağına inandığını söyledi.

Selçuk, kısa bir süre önce ilgili tüm paydaşların katılımıyla işin geleceğini tartışmak üzere Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Çalışma Meclisi'ni topladıklarını belirtti.

MÜLTECİLERE HARCANAN PARA

Suriye krizinin sekizinci yılına girildiğini vurgulayan Selçuk, şu bilgileri verdi:

"Türkiye kapılarını, şiddet, terör, iç savaş ve baskıdan kaçan 4 milyondan fazla Suriyeli'ye açarken, ülkelerin çoğu bu trajediye karşı seslerini yükseltmiyor. Mültecilere ve sığınmacılara hak ve hizmetlere erişim sağlayan yasal bir çerçeve kabul ettik. Şimdiye kadar, temel ihtiyaçları için tereddüt etmeden 37 milyar dolardan fazla harcadık. Bir kez daha tüm uluslararası toplumu yük almak ve sorumluluk paylaşmaya çağırıyoruz."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA