Bakan Gül Açıkladı: Artık Haftasonu da Açık Olacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yaptığı son dakika açıklamasında vatandaşlara iyi haberi verdi. Bundan sonra noterler hafta sonu açık olacak.

Bakan Gül Açıkladı: Artık Haftasonu da Açık Olacak

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TRT Haber'de yaptığı açıklamada önemli ifadeler kullandı.

FETÖ ile mücadele, Cemal Kaşıkçı cinayeti, yargıda hedef süre gibi konulara değinen Abdulhamit Gül, noterlerin artık hafta sonu da hizmet vereceğini söyledi.

Bakan Gül yaptığı açıklamada, vatandaşlara sunulan adalet hizmetlerinde noterlerin önemli  bir kapı durumunda olduğunu söyledi. Yakın zamanda açıklayacakları Yargı  Reform Belgesi’nde nöbetçi noterlik uygulamasının yer alacağını söyleyen Bakan Gül, eczaneler gibi nöbetçi noterlerin de olacağını söyledi.

Söz konusu uygulamanın, noterdeki işlemlerin hafta sonları da  yapılabilmesine olanak sağlayacağını vurgulayan Gül, şöyle konuştu:

"Vatandaşlarımız cumartesi notere gidebilecek, pazar notere  gidebilecek. Nöbetçi eczane gibi nöbetçi noterlikte işlemini yapacak, tespitini  yapacak, vekaletini verecek, sözleşmesini yapacak. Ticari, ekonomik, bireysel  hayatta, araç alacak, satacak, ev alacak... Ne yapacaksa, bu anlamda hayatı  kolaylaştıran iş ve işlemleri geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda  hazırlıklarımızı noterlerimizle birlikte yapıyoruz. Çok yakın zamanda bu ve  benzeri, yargının güçlenmesini sağlayacak, hakim savcılarımızın teminatını,  bağımsızlığını, tarafsızlığını, avukatlarımızın savunma hakkını daha da  güçlendirecek, vatandaşlarımızın hak arama yollarını daha da artıracak,  hızlandıracak, adalete erişimi daha da güçlendirecek, yargıya güveni artıracak  hedeflerimizi kamuoyuyla yakın zamanda paylaşacağız."

UYUŞMAZLIK

Uyuşmazlık mahkemelerindeki başarılara da değinen Bakan Gül şu ifadeleri kullandı:

"Aile uyuşmazlıklarında da istinaf, Yargıtay uzadıkça taraflar  birbirini daha fazla yoruyor, örseliyor. Kadın, erkek ve asıl önemlisi arada  çocuk örseleniyor. Biz bu konuyla ilgili yine mahkeme içi arabuluculuğu  kamuoyunun tartışmasına sunduk, yargı reformunda da bunları tartışacağız. Kamu  düzenine ilişkin olanlar hariç olmak üzere bir konuyu arabulucu marifetiyle  mahkemede iki taraf birbirini örselemeden bir an önce sonuçlanabilir mi aile  taraflar, bu konu da çalışma kapsamımız içerisinde. Yine ayrıca tüketicilere de  çalışıyoruz."

Kamubulteni.com  | Ankara