Aziz Sancar: Toplumca Bölündük, Ülkeye Küsüm

Nobel Kimya Ödüllü gururumuz Aziz Sancar, önemli bir son dakika açıklamasında bulundu. Sancar açıklamasında ülkedeki bölünmüşlüğe dikkat çekti.

Aziz Sancar: Toplumca Bölündük, Ülkeye Küsüm

Ülkemizin nobel ödüllü gururu Aziz Sancar, önemli bir açıklama yaptı.

2015 yılında Nobel Kimya Ödülü 'nü almaya hak kazanan bilim insanı Aziz Sancar, önemli bir son dakika açıklaması yaptı. Sancar yaptığı açıklamada, son dönemlerde Türkiye 'deki siyasi gelişmeler, kardeş kavgası ve kutuplaşmalardan rahatsızlık duyduğunu söyledi. Sancar yaptığı açıklamada ülkenin içinde bulunduğu olumsuz gelişmelerden rahatsız olduğunu söyleyerek, "Ben küsüm ülkeye" ifadelerini kullandı.

BÖLÜNMÜŞLÜKTEN RAHATSIZ OLDUĞU İÇİN GELMEK İSTEMİYOR

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Bursalı, bugün kaleme aldığı yazısında Aziz Sancar 'ın bu rahatsızlığını dile getirdi. Sancar ile birlikte Ankara'ya Anıtkabir'i ziyaret ettiklerini söyleyen  Bursalı; Sancar için "Ülkenin toplumca bölünmüş yapısı kendisini son derece üzüyor, bu duygusunu en üst düzeyde yetkililere de iletiyor Kalebet ve ülkeye gelmek istemiyor" ifadelerini kullandı.

Yazısının devamında Bursalı şu ifadeleri kullandı:

"Bu yıl Türkiye’ye gelmeyecekti. Türkiye’deki siyasi gelişmelerden rahatsızlığını dile getiriyordu: “Ben küsüm ülkeye”.. 

Aslanlı Yol’dan ilerliyoruz, normal sıcak bir pazar günü olmasına rağmen etrafta öbek öbek kalabalıklar, gidiyor ve geliyor.. Aileler, genç çiftler, çocuklar, yaşlılar, gençler, el ele tutuşan gençler ve çok sayıda da başörtülü ve türbanlı kadınlar..

“Aziz Bey bir fotoğraf çektirebilir miyiz..” Çoğu yanıt beklemeden yanlarında çocukları varsa onları hemen Aziz Hoca’nın yanına itiyorlar ve klik klik klik... cep telefonları çalışıyor. “Bak kızım (ya da oğlum) Aziz Sancar, Nobel kazandı, tanıdın mı! Aziz Bey bir fotoğraf lütfen”.. Koruma tetikte, Aziz Sancar ’ın sürekli yanında, önünde arkasında. Sancar kalabalıktan bunaldığında araya giriyor ve hızlı yürümemiz için yol açıyor. Aslanlı Yol’un artık epey parlaklaşmış blok taşlarının üzerlerine basıp yürüyoruz. Anıtkabir karşımızda!"

Kamubulteni.com  | Ankara