AVM Açılış ve Kapanış Saatleri Değişmedi: Nedeni Açıklandı

AVM açılış kapanış saatlerinde değişikliğe gidilmişti. Alınan tavsiye kararına ise şimdiye kadar henüz kimse uymadı.

AVM Açılış ve Kapanış Saatleri Değişmedi: Nedeni Açıklandı

AVM çalışma saatleri değişmedi: NEDEN?

Önceki gün önemli bir karar alındı. Alınan kararda AVM 'lerin açılış kapanış saatlerinde değişiklik yapıldığına yer verildi. 

Alışveriş Merkezi ve Yatırımcıları Derneği tarafından önceki gün yapılan toplantıda bir tavsiye kararı alındı. Alınan kararı Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş  açıkladı ve AVM açılış kapanış saatlerinin değiştiğini duyurdu. 

Altaş yaptığı açıklamada AVM'lerde alınacak tedbirlerle ilgili şu ifadeleri kullandı:

* Dünyanın ve ülkemizin içinden geçmekte olduğu bu dönemin farkındayız. Yaşamın da devam ettiğini göz önüne bulundurduğumuzda, corona virüsten korunma anlamında kamu otoritelerinin uyarıları ve aldığı önlemleri destekliyoruz.

* Tüm imkanlarımızı kamunun aldığı tedbirleri desteklemek ve AVM'lerin bu süreçte güvenli alanlar olma özelliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak için seferber ediyoruz.

* AVM'ler olarak kamu sağlığını her şeyin önünde tutuyoruz. Bu dönemde kazancımızı kaybetme korkusu ile değil; halkımızın sağlığını gözeterek hareket edecek ve onların tüm ihtiyaçlarını karşılamak adına yanlarında olmaya, kamu otoriteriyle tam bir uyum içerisinde hizmet vermeye devam edeceğiz.

SAATLER DEĞİŞMEDİ

Alınan bu karar sonrası hemen hemen tüm AVM 'ler , daha önce olduğu gibi yine saat 10.00 'da açıldı ve 22.00 'da kapandı. Bu durum hem çalışanları hem de vatandaşları tedirgin etti.

Altaş yaptığı açıklamada, "Bugün (14 Mart 2020) AYD olarak yapmış olduğumuz basın açıklamamıza istinaden yanlış anlaşılmalara meydan vermemek adına belirtmek isteriz ki; AVM'lerin açılış kapanış saatleri, sabah 10:00 – akşam 22:00  olarak aynı kalacak olmakla birlikte; geçici süreyle sadece isteyen kiracıların, öğlen 12:00 – akşam 20:00 şeklindeki çalışma saatine göre faaliyet göstermelerine kolaylık sağlanması tavsiye edilmiştir." dedi.

Yani bu alınan karar bir tavsiye kararıdır. Bir zorunluluk değildir. Hemen hemen tüm AVM 'ler hala saat 10.00 ile 22.00 arasında çalışıyor.