Askerlik İçin 3 Bin 476 TL Maaşla Uzman Erbaş ve Uzman Onbaşı Alımı-

MSB Askeralma tarafından yapılan açıklamada yeni sisteme geçilmesi ile birlikte askerlere maaş verileceğine yer verildi. ASAL 'dan yayımlanan duyuruda askerlik işlemlerinin e devlet üzerinden devam ettiğine , askere gidecek gençlerin askerlik işlemlerini yapması gerektiğine yer verildi. İşte detaylar.

Askerlik İçin 3 Bin 476 TL Maaşla Uzman Erbaş ve Uzman Onbaşı Alımı-

Yeni askerlikte o adaylara 3 bin 476 TL maaş ve sigorta.

Yeni askerlik sistemine geçildi. Ülke genelinde kışlalarda 6 ayını dolduran askerler , isteklerine göre terhis oldu ya da askerlik hizmetine devam etti. 6 ayını dolduran 122 bindne fazla silahaltındaki asker terhis olup eve dönerken binlerce kişi de askerde kaldı. Askerde kalanlara devlet tarafından maaş verilecek. 

İKİNCİ 6 AYI ER OLARAK YAPANLARA

İkinci 6 ayda askerde kalmak isteyenlere devlet tarafından maaş verilmektedir. Er olarak askerliğini devam  ettirmek isteyenlere 2 bin 146 TL maaş verilecek. Öte yandan sınır birliklerinde (Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır) görev yapan askerlere ek olarak en az bin 53 TL ödeme yapılacak.

UZMAN ONBAŞI OLARAK GÖREV YAPANLARA

Askerlik görevini uzman onbaşı olarak yürütmekte olan ve ikinci 6 ayda askerlik görevine devam etmek isteyenlere 2 bin 285 TL maaş verilecek ve sigortaları devlet  tarafından karşılanacak.  Yine sınır birliklerinde görev yapan onbaşı rütbesindeki askerlere bin 53 TL ek maaş verilecek.

Öte yandan ikinci 6 ayını onbaşı olarak tamamlayan ve uzman onbaşı olarak MSB 'de çalışmaya devam edenlere mülakatlarda öncelik verilecek.

UZMAN ERBAŞ OLARAK GÖREV YAPANLARA

Askerliğini uzman erbaş olarak yapan ve ikinci 6 ayında da uzman erbaş olarak görev yapmaya devam etmek isteyenlere 2 bin 423 TL maaş verilecek ve sigortası yapılacak. Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır 'da görev yapan askerlere ek olarak bin 53 TL ödeme yapılacak. 

İkinci 6 ayını da askerde uzman erbaş olarak yapanlara mülakat aşamasında ayrıcalık tanınacak.

UZMAN ERBAŞ-ONBAŞI ADAYLARI BU SAYFADA

Uzman erbaş-onbaşı alımını bekleyen adaylar bu sayfada TIKLA-KATIL

YENİ ASKERLİK SÜRECİNDEN, CELP DÖNEMLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >> İŞTE LİNKLER

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN