Artık Özelde Bile Torpil İşliyor-İşte Birkaç Örnek

Son dönemlerde torpil olayları çokça yaşanıyor. Kamuda geçmişten gelen ve son dönemlerde gittikçe artan torpil artık özel sektörde de gerekiyor.

Artık Özelde Bile Torpil İşliyor-İşte Birkaç Örnek

Star Gazetesi isyan etti.

Kamuda ve artık özel sektörde bile torpili olmayana iş vermiyorlar. Star Yazarı Ömer Ekinci, geçtiğimiz gün kaleme aldığı yazısında, kamuda ve özel sektörde iş bulmak için yolun iltidar referansı almaktan geçtiğini söyledi. Örnek vererek yazısını kaleme alan Ekinci, "Çok fazla sayıda mesaj geliyor, tanıdık-tanımadık çok sayıda genç; 'Abi şu belediyede işe gireceğim, belediyedekiler 'Git partiden tanıdık bul, işin çözülsün' diyorlar" dedi. 

Ömer Ekinci kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Daha bugün dinledim, hem de diyalogun tek canlı şahidinden. İstanbul’da önemli bir ilçenin AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı çocuğunu okul kaydına götürüyor.

Siyasi kimliğini söylemiyor ama iş insanı olduğu için okul müdürü odasına buyur ediyor. Odaya geçince okul müdürü başlıyor siyasi bir nutuk çekmeye, hükümetin politikalarını övmeye. Bunun üzerine ilçe başkan yardımcısı dayanamayıp “Hocam, siyaseti dışarıda yapalım, burada yapmayalım” deyiveriyor.

Müdürden gelen Pashacasino cevap hayli ilginç, “Siz muhalif birisiniz zannedersem…”

Yıllar önce yanımda staj yapmış bir genç kız “Abi belediyeye alınmam için partiden referans gerekiyor, yardımcı olabilir misin?” diye mesaj attı.

Ben de “Referans olarak beni ekle, numaramı yaz, ararlarsa referans veririm” dedim.

Bir süre sonra tekrar aradı genç kızımız, “Abi öyle olmuyormuş, senin araman lazımmış ki işim olsun.”

İstedikleri şu, arayayım belediyeyi, “Ben Star Gazetesi yazarıyım” diyeyim. Beni tanıyorlarsa zaten sorun yok, tanımıyorlarsa da siyasi olarak hükümeti destekleyen bir gazetede yazdığım için etkim olur, sözümü dinlerler."

Siz de aşağıdaki yorum kısmından bu konu hakkındaki düşünce talep ve başınızdan geçenleri yazabilirsiniz.

Kamubulteni.com  | Ankara