Araç Kiralayanlar Sizin de Başınıza Gelebilir: 45 Bin TL Borçla Şok Oldu

Araç kiralayan vatandaşlar için önemli bir son dakika haberi geldi. Olay şimdiye kadar yüzlerce vatandaşın başına geldi.

Araç Kiralayanlar Sizin de Başınıza Gelebilir: 45 Bin TL Borçla Şok Oldu

Araba kiralayan vatandaşlar dikkat.

Türkiye genelinde binlerce vatandaş , arabaya ihtiyacı olunca önce akradaşlarından ya da akrabalarından ödünç araba alıyor. Ancak bu şekilde de araba bulamayan vatandaşların ilk başvurduğu adres araç kiralama şirketlerei oluyor.  Türkiye 'de binlerce kişi , araç kiralarken imzaladığı evraklar nedeniyle icra takibine girdi.  Hakkında yasa dışı evrak hazırlanan ve borçlu çıkarılan yüzlerce kişiden biri olan ve servis şoförü görevini yürüten Yusuf Karadöl isimli kişi,,  kendini borca sürükleyenlerin içerde olduğunu , ancak başlatılan icra davalarını ndurdurulamadığını söyledi. 

2017 yılında bir araç kiralayan ve kira sözleşmesine imza atarak aracı şirketten alan kişi, 7 gün sonra arabayı teslim etmeye geldi. Yusuf Karadök yaptığı açıklamada , ödemeyi nakit olarak aldıklarını söyledi. Ödemeyi yaptığını ve sözleşmeye imza attığını söyleyen Kişi, arabayı teslim etmeye geldiğinde imzaladığı senedi istediğini , kendisine bir senet verildiğini söyledi. 

Arabada bir sıkıntı olmadığı için senedi yırttığını söyleyen Yusuf Karadöl, kendisine verilen senedin sahte olduğunu daha sonra anladı. Karadöl açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Araçta bir sıkıntı olmadığı, trafik cezası olmadığı için senedi yırttım ve attım. Meğerse bana verdikleri senet sahte imiş ve benim imzamı taklit etmişler"

Asıl senedin , araç kiralama şirketi tarafından saklandığını ve aradan zaman geçtikten sonra 45 bin TL olarak icra takibine verildiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Yusuf Karadöl, suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. 

Suç duyurusu sonrası işlemler başladı ama icra takibine bir şey yapılamıyor. Yusuf Karadöl açıklamasında , "Türkiye genelinde Mustafa S., Yücel S. ve Yunus S.'nin bu yolla 600 kişiyi dolandırdıklarını öğrendik. Bu şahıslar şu anda cezaevinde ancak işlemlerini Konya Barosuna kayıtlı bir avukat yürütüyor. Bu sıkıntımıza bir çare bulunmasını istiyoruz"  diyerek sesini duyurmaya çalıştı. 

Açıklamasının sonunda ise Karadöl, suçluların içerde olmasına rağmen icrayı durduramadıklarını söyledi.

Sıfır faizle araç kampanyası başladı. İlgili haber için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA