Antalya'da Aslan Balığı Dehşet Saçtı! Az Kalsın Ölüyordu!

Antalya'da amatör balıkçılık yaptığı öğrenilen Serdar Söyler, zıpkınla avladığı aslan balığının ayağına düşmesi nedeniyle zehirlenirken, günlerce tedavi gören talihsiz adam ölümden döndüğünü söyledi.

Antalya'da Aslan Balığı Dehşet Saçtı! Az Kalsın Ölüyordu!

Antalya'da amatör balıkçılık yaptığı öğrenilen Serdar Söyler, zıpkınla avladığı aslan balığının ayağına düşmesi nedeniyle zehirlenirken, günlerce tedavi gören talihsiz adam ölümden döndüğünü söyledi.  Dünyada Hint Okyanusu'nda yaşayan ve en zehirli balık türlerinden biri olan aslan balığı deniz suyunun ısınmasıyla doğal yaşam alanından çıkarak, önce Akdeniz daha sonra Ege Denizi'ni istila etti. Hızla çoğalan balık, senede 2 milyon yumurta bırakıyor. Deniz canlılarının yok etmeye başlayan balık türü, Antalya'da kekova, kaş ve Kalkan2dan sonra Muğla'nın ortaca ilçesine bağlı Dalyan ile Marmaris ve bodrum, İzmir'in ise Seferihisar ilçelerinde balıkçı ağlarına takıldı.  Uzmanlar zehirli olduğu vurgulanan aslan balığına dokunulmaması uyarısında bulunurken, Antalya'lı balıkçı Serdar Söyler, kayalık bölgede zıpkınla aslan balığı avladığı esnada ayağına düşen balık yüzünden ölümden döndü. 

ASLAN BALIĞI

Aslan balığı (Pterois), Hint Okyanusu ve Büyük Okyanus'un batı kısımlarında mercan kayalıklarda yaşayan zehirli deniz balıklarından oluşan bir cinstir. İnsanlar için tehlike teşkil ederler. Kıyıya yakın yerler ile 50 metre derinlik arasındaki kısımlarda yaşarlar. Yetişkinleri 40 cm uzunluğa değin erişebilirler. Gözlerinin üzerinde ve ağızlarının altında pervane benzeri pektoral yüzgeçlere iyedirler. Üst kısımlarında bulunan iğnelerin insan ile teması sonucunda birkaç gün süren yanma, terleme ve solunum zorluğu görülebilir, hatta ölüme bile neden olabilir.