Ankara'dan Gaziantep'e Giden Otobüs Devrildi: 6 Ölü , 44 Yaralı

Aksaray 'da korkunç bir trafik kazası meydana geldi. Gaziantep'e giden yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 1'i çocuk olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetti.

Ankara'dan Gaziantep'e Giden Otobüs Devrildi: 6 Ölü , 44 Yaralı

Türkiye'yi sarsan haber bugün Aksaray Ankara karayolu üzerinden geldi.

Bölgeden alınan son dakika bilgilerine göre, önceki gün akşam saat 17,00 'da içindeki 46 yolcu ve 4 personel ile Gaziantep 'e gitmek üzere yola çıkan ve 49 yaşındaki Mahmut Tuşgul yönetiminde olan 27 PB 712 plakalı yolcu otobüsü, gece 03,45 sulrasında Aksaray 'a 15 km kala Ortaköy Yol Kavşağı 'nda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine şarampole devrildi.

Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otobüs 25 metre boyunca hızını alamayıp şarampolde sürüklendi. Srüklendikten sonra anca durabilen otobüste adeta can pazarı yaşandı. Bölgedeki vatandaşlar durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine hemen harekete geçen 112 acil yardım ekipleri, AFAD ve itfaiye ekipleri, kısa süre içinde kaza yerine ulaştı.

Bölgeye gelen ekipler hemen yaralılara müdahale etmeye başladı. Çok sayıda ambulansın geldiği bölgede yaralılara ilk müdahale bölgede yapıldı. İlk müdahalelerin ardından yaralılar ambulanslara alındı ve hemen en yakında olan Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Polis ile jandarma ekipleri ise başka bir kazaya mahal verilmemesi için yolda geniş güvenlik önlemleri aldı.

İlk müdahalelerinin ardındna Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine ve çevredeki özel hastanelere kaldırılan yaralılar hemen tedavi altına alındı. Otobüste sıkışan diğer yaralılar ise AFAD ekiplerinin titiz çalışması sonucu çıkarıldı. Daha sonra bölgeye vinç geldi ve şarampole devrilen otobüsü yerinden kaldırdı.

Otobüs kaldırılınca korkunç manzara ortaya çıktı. Otobüsün altında kalan 1 'i çocuk olmak üzere 6 kişinin olay yerinde hayatını kaybettiği görüldü. Ölenlerin cansız bedenleri otopsi için hastaneye kaldırıldı.

Hastanede tedavi altına alıunan 6 yaralının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kamubulteni.com | Ankara