Ali Yalçın'dan Ekonomi Açıklaması

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada, "Artık millet bilinçli. Bu ülkede direnç katsayısı yükselmiştir. Ben iyi günlerin bizi beklediğini düşünüyorum. Bizi kötü günlere sürüklemek için hamlelerin yapılacağını, bugün de yapıldığını görüyoruz ama bunları aşacak iradeyi bu millet artık yakaladı." dedi. Detaylar haberimizde.

Ali Yalçın'dan Ekonomi Açıklaması

Memur-Sen ve Betpas Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın 'dan önemli açıklamalar.

Erenler ilçesinde bulunan Sakaryapark'ta düzenlenen Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Divan Toplantısı'na katılan Ali Yalçın, burada önemli açıklamalarda bulundu. ;

Ülke olarak zor günler geçirdiklerini söyleyen Ali Yalçın, "Ben bunu da aşacağımızı düşünüyorum. Mehmet Akif Ersoy'un, 'Kesmeye gelir belki ama çekmeye gelmez boynu' dediği bir milletten bahsediyoruz. Belki kesilir ama başımıza tasma takarak çekeceklerini hayal edenler yanılırlar. Bu millet asla müstemleke olmadı, bu millet asla bir yerin sömürgesine dönüşmedi." dedi.

Yalçın açıklamasının devamında, artık milletin bilinçlendiğini söyleyerey, "Bu ülkede direnç katsayısı yükselmiştir. Ben iyi günlerin bizi beklediğini düşünüyorum. Bizi kötü günlere sürüklemek için hamlelerin yapılacağını, bugün de yapıldığını görüyoruz ama bunları aşacak iradeyi bu millet artık yakaladı. Eski Türkiye geride kaldı. Yeni Türkiye, olayı bütün çıplaklığıyla gören bir Türkiye. Bu, ülke için son derece önemli. Burada olması gereken, eğitim öğretim bilim kitlesinin kendi bulunduğu alanda birinci sınıf iş yapabilmesidir." ifadelerini kullandı.

ZEKATIMIZI VERMEK DURUMUNDAYIZ

Memur-Sen 'in 500 bine yakın üye sayısına sahip olduğunu hatırlatan Ali Yalçın, açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Örgütlülüğümüzün zekatını vermek durumundayız. Eğer bizim sendikacılığımız sadece ek derse, maaşa, fazla mesaiye odaklı bir sendikacılık olacaksa bu tezgah kapansın, bu teşkilat kapansın. Akif İnan yola çıkarken 'Biz ücret sendikacılığı yapmayacağız.' dedi. Ücret sendikacılığı salt olarak yapıldığında sıkıntılı bir şey. 'Biz ücret sendikacılığını da içinde barındıran hizmet sendikacılığı yapacağız.' dedik. Öyleyse bizim bu topluma karşı borcumuz var. Bu milletten alacaklı değiliz, biz bu millete borçluyuz."

Kamubulteni.com  | Ankara