AK Partili Sandık Görevlileri, Sandığı Terk Edip Okey Oynamaya Gitmiş

Habertürk 'ten Muharrem Sarıkaya , bugün kaleme aldığı yazısında İStanbul seçimleri ile ilgili önemli detaylara yer verdi.

AK Partili Sandık Görevlileri, Sandığı Terk Edip Okey Oynamaya Gitmiş

AK Partililer , sandığı bırakıp okey oynamaya gitmiş.

Habertürk 'ten Muharrem Sarıkaya, kaleme aldığı  "Sayımın yarattıkları" başlığıklı yazısında , "İstanbul ve Ankara sandıklarının yeniden sayımı, tek başına oyların gerçeğini ortaya çıkarmadı. Partilere de kendi gerçeğini göstermeye aracılık etti. Nasıl ki fasulye deyince pilav, cacık, turşuyu akla getirir; oy sayımı da düşünsel ardılda var olan birçok birikimi ortaya döktü" ifadelerine yer verdi.

Sarıkaya kaleme aldığı yazısını şu şekilde sürdürdü:

İstanbul ve Ankara sandıklarının yeniden sayımı, tek başına oyların gerçeğini ortaya çıkarmadı. Partilere de kendi gerçeğini göstermeye aracılık etti. Nasıl ki fasulye deyince pilav, cacık, turşuyu akla getirir; oy sayımı da düşünsel ardılda var olan birçok birikimi ortaya döktü...

Öncelikle iktidarda olanın da güvenliğinden sorumlu olduğu sandıkta haksızlığa uğrama iddiasında bulunabileceğini gösterdi. İktidardan devam edersek... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, parti kadroları konusunda ne denli haklı olduğunu bir daha kanıtladı..."

"Yerelin Sandığı" dizi yazısı için çıktığım Anadolu seçim turunda bunu birçok yerde görmüş, hatta AK Parti'nin bazı il başkanları ve tesadüf eseri sahada karşılaşıp sohbet ettiğim Genel Başkan yardımcılarından bazılarıyla da paylaşmıştım.

"İktidar rehavetinin, parti kadrolarındaki cevvaliyeti, davasına canhıraş sahiplenmedeki gayretkeşliği tükettiğini" tespit etmiştim.

Bu gözlememim, gözetmen ve parti görevlilerinin sandık başında vazifelerini layıkıyla yapmamasıyla da ispatlanmış durumda.

Pusulalara bakmamış veya hiç umursamamış; itiraz veya hata kaydını düşme gereği duymamışlar.

Ya da itirazın yapılması konusunda önceden bir öğreti verilmemiş.

OKEY OYNAMAYA GİTMİŞLER

AK Parti'nin etkin isminin ileri sürdüğüne göre birçoğu da sandık başındaki görevini erken saatte terk etmiş.

Bu sürece de Anadolu Ajansı katkı vermiş.

A.A'nın oyların yüzde 98,2'sinin sayıldığını ileri sürmesi, AK Parti Büyükşehir adayı Binali Yıldırım'a da "Biz kazandık..." açıklaması yaptırılması, "görevlilerin sandığı terk edip, okeye gitmesine" neden olmuş...

İtiraz olmayan, şerh konulmayan sandıkların yeniden sayımının YSK'nın 1984'den bu yana gelen teamüllerinin dışına çıktığı konusunu bir tarafa bırakıyorum.

Sandık başında yaşananların ortaya çıkması AK Parti'ye de önemli bir veri sundu...

Bugüne kadar sandık konusunda en başarılı olduğu mega kentte, il yönetiminin kontrol başta olmak üzere hatalarını da ortaya döktü...

Kamubulteni.com  | Ankara