AK Parti'den Af ile İlgili Yeni Açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den mahkumlara af tasarısı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Canlı yayında konuşan Bakan Gül MHP'nin af tasarısını değerlendirdi.

AK Parti'den Af ile İlgili Yeni Açıklama

Bir televizyon programına katılan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

FETÖ ile mücadele, rahip Brunson, Hakan Atilla davasına açıklamasında değinen Bakan Gül, açıklamasında af meselesine de değindi.

Bakan Gül 'ün açıklamaları şu şekilde;

FETÖ

Şu kadar kişi cezaevine gidi, şu kadar kişi yargılanıyor, bu mücadeleyi tamamladık şeklinde bir yaklaşım bizi zafiyete düşürür.

Bylock şifreleri çözüldüğünde, yargılamalarda bir çok deliller çıkıyor ki bir çok hadisenin arkasında bunların olduğu açık.  Bu örgütün özelliği kriptodur. Hepsi deşifre olmuş şeklinde bir yaklaşım bu konudaki mücadeleyi zayıflatır. Teftişler, denetimler kararlı bir şekilde devam etmelidir.

MAHKUMLARA AF

Türkiye’de cezaevinde de olsa diğer yerlerde de olsa suça karışan hangi fiiller varsa kolluk kuvvetleri, yargı bu konudaki işlemleri sürdürüyor. Cezaevi inşaatları devam ediyor. Fahiş fiyat verdiği için ihalesini iptal ettiğimiz var ama çalışmalar devam ediyor. Cezaevlerini boşaltalım şeklinde yaklaşım doğru olmaz. Çalışma tarzımız Türkiye’de ceza adaletini tesis edecek, çağdaş hukuka göre ne şekilde olabilir, elbette bunu hem insani anlamda ama temel yaklaşım cezaevleri çok sıkıştı değil acaba ceza adaletin de bir düzenleme yapmak gerekir mi? Bizim çalışmamızda akademisyenler, uygulayıcılarla yapmış olduğumuz bir çalışma…

Teklif siyasetin, Meclis’in takdirinde olduğu bir konu.

Ceza adaletini sağlamak anlamında alınan kararlar, uygulamalar ne yöndedir. Türkiye’de hırsızlık yapıp nasılsa birazdan çıkacağım deyip açıklama yapıp hakikaten çıkıyorsa… Ceza adaleti burada sağlamak… En adil, toplumda yaptığı yanına kar kalıyor anlayışını ortadan kaldırıcı hususlar varsa değerlendirildikten sonra kamuoyuyla paylaşılır.

Uyuşturucu meselesinde torbacılar, baronlar ortak çalışıyor. Çocuklarımızı zehirliyorlar. Temel yaklaşım ağır bir müeyyide.. Biz teknik analiz yapacağız ama milletin adına karar verecek olan Meclis’tir.

AK Parti bu anlamda denetimli serbestliği getirmiştir. Bu hususlarla ilgili çağdaş çalışmaları AK Parti yapar. Teknik olarak nedir, istatistikler nedir, bu konuda fotoğrafı çekmeye çalışıyoruz.

BRUNSON

Biz bu konuda karar Türk yargısı tarafından verilmiş bir karar oldu. Türk yargısında savcısından hakimine kadar hiçbir telkine boyun eğmez, kararını dosyaya göre verir, delillere bakar ona göre kadar verir. Eee savcı 30 yıl istedi, son tahlilde savcının talebi iddiadır. Savcının açtığı dava mahkumiyetle sonuçlanmıyor veya mahkeme farklı değerlendiriyor. Daha ağır da karar verebilir.

Bu kararın diğer yargılamalarla ilgisi yoktur. Her dosya kendi içinde delillere göre karar verilir. Yargı kararını elbette eleştirilebilir ama yargıyı yıpratmadan…

Hiç kimse talimat veremez, kendi delilleri içinde yargılamalar sürer. Brunson beraat etmiş değildir.  Bu konu istinaf, Yargıtay boyutuyla da sürecini sürdürecektir.

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN İADESİ

ABD bizim taleplerimizi istediğimiz düzeyde neticelendirmiş değil. FETÖ elebaşının ABD’de olması konusunda beklentimizi sürekli ifade ediyoruz.  ABD’nin atması gereken adımları bekliyoruz ve sonuna kadar takipçisi olacağız..

Çalışma gruplarında konunun tüm delillerini masaya yatırıyorlar. Hukuk her şeyin üstündedir. Hukukun yerine gelmesini bekliyoruz. Bu konuda her türlü çabamızı sürdürüyoruz. Sunduğumuz delillerle ABD’den olumlu bir netice bekliyoruz.

HAKAN ATİLLA DAVASI

Halkbank’la ilgili açılmış bir dava yok, yönetici ile ilgili açılan bir dava var.  O konuyla ilgilide haksız bir bir yargılama olduğu konusunda ABD’li yetkililere iletildi. Türkiye’nin de talebi oldu. Süreci takip edeceğiz. Türk vatandaşına yapılan haksızlığın sona erdirilmesi bizim talebimiz.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA