AFAD'tan Uyarı Geldi! Batı Karadeniz'de Kuvvetli Yağış Bekleniyor

Bartın, Düzce, Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Sinop, Bolu için hava durumu uyarıları art arda geldi... İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre, yarın Batı Karadeniz'de kuvvetli yağış beklendiğini hatırlatarak, bölgedeki vatandaşlarımızın oluşabilecek tehlikelere karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

AFAD'tan Uyarı Geldi! Batı Karadeniz'de Kuvvetli Yağış Bekleniyor

AFAD açıklamasında, "Yarın,Batı Karadeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor.Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun." denildi.

MGM'den yayımlanan açıklamada, kuvvetli yağmur ve sağanak ile ilgili, "Batı Karadeniz'de yarın (11.04.2021 Pazar) beklenen yağışların kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/m2), iç kesimlerde (400 m üzeri) yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denilmişti.