Af Tasarısını Hazırlayan Feti Yıldız O Soruya Sinirlendi

Mahkumlara af getirilmesi için tasarıyı hazırlayan Feti Yıldız, Habertürk ekranlarında soruları yanıtladı. Yıldız, kendisine yöneltilen uyuşturucu sorusuna sinirlendi.

Af Tasarısını Hazırlayan Feti Yıldız O Soruya Sinirlendi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, mahkumlara af ile ilgili önemli bazı açıklamalarda bulundu.

Habertürk canlı yayınına telefonla bağlanan Yıldız, MHP'ninaf teklifine ilişkin soruları yanıtladı. Hangi suçtan kaç kişinin cezaevinde olduğunu tek tek hatırlatarak sözlerine başlayan Feti Yıldız, 45 bin 76 kişinin terör, 16 bin 566 kişinin cinsel istismar, adam öldürme ve yaralamadan ise 28 bin 274 kişinin cezaevlerine tutuklu halde bulunduğunu söyledi.

UYUŞTURUCU SORUSU KIZDIRDI

162 bin kişi, af teklifinin TBMM'den geçmesinin ardından serbest kalacak. Feti Yıldız 'a bu konuda uyuşturucular sorusu soruldu. Yıldız bu soruya sinirlendi.

Yıldız açıklamasında, cezaevlerinde hiçbir uyuşturucu baronunun olmadığını, tüm tutukluların, kandırılmış anadolulu gençler olduğunu, bu gençlerin içerde düzeltilemediğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Diyorlar ki; bu istisnaların içinde uyuşturucu yok. Evet, yok efendim. Çünkü uyuşturucu suçundan 36 bin 212 kişi hükümlü, 14 bin 174 kişi tutuklu. MHP, uyuşturucuyla mücadele eden en önemli siyasi yapıdır. Şartlı ceza indirimi yapıyoruz. Uyuşturucu suçundan tutuklanmış, bir tane baron yok. Bunlar, Doğu ve Güneydoğu'nun kandırılmış fakir halk çocukları. İçeride düzeltemiyoruz. Yoksa, bunları salıverelim, okul önlerinde esrar, eroin satsınlar diye bir amacımız olabilir mi? Böyle bir insafsızlık olabilir mi? Bunu söyleyen insanları biraz edebe davet ediyorum."

Kamubulteni.com  | Ankara