Adalet Bakanlığı CTE 10 Bin Personel Alımı Yapacak (İnfaz Koruma Memuru, Zabıt Katibi, Mübaşir, Hizmetli, Şoför)

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne 10 bin personel alımıyla ilgili yeni açıklama geldi. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İnfaz koruma memuru halk arasında gardiyan olarak bilinir, zabıt katibi, mübaşir, hizmetli, şoför, teknisyen ve daha birçok pozisyonda alım yapacağız" dedi.

Adalet Bakanlığı CTE 10 Bin Personel Alımı Yapacak (İnfaz Koruma Memuru, Zabıt Katibi, Mübaşir, Hizmetli, Şoför)

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında CTE'ye 10 bin yeni personel alımı yapılacağını açıkladı. Bakan Abdulhamit Gül, CTE Genel Müdürlüğü'nün 10 bin personel alımında kontenjanın İnfaz Koruma Memurları, Zabıta Katipleri, Mübaşir, Hizmetli, Şoför, Teknisyen ağırlıklı olacağı sinyalini verdi. Kamubulteni.com olarak geçtiğimiz günlerde CTE Genel Müdürünün katılım gösterdiği TBMM İnsan Hakları Komisyonunu takip etmiş, burada CTE Genel Müdürü'nce yapılan 10 bin personel alımı haberini siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmıştık. Ziyaretçilerimizden 'Bakan açıklamadı' tepkileri gelmişti. Adalet Bakanımız Sn. Abdulhamit Gül'den de 10 bin personel alımıyla ilgili açıklama geldi. CNN Türk'te canlı yayına katılan Gül, "Adalet Bakanlığı ile Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine 10 bin personel alımı gerçekleştireceğiz. Bu alımların ne zaman yapılacağına dair net bir tarih vermem uygun olmaz ancak çalışmalar devam ediyor yakın zamanda gerekli bilgiyi kamuoyu ile gerekli birimlerimiz paylaşacaktır.İnfaz koruma memuru halk arasında gardiyan olarak bilinir, zabıt katibi, mübaşir, hizmetli, şoför, teknisyen ve daha birçok pozisyonda istihdamlarımız olacak." dedi.

CTE GENEL MÜDÜRÜ NE DEMİŞTİ?

Şaban Yılmaz, "Yaklaşık 61 bin civarında personelle hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Şu anda da alım aşamasında 7.500 kişilik bir dilimimiz var. Onunla beraber toplamda -aşağı yukarı- 68-69 bin civarında bir çalışanımız olacak. Bunlar da işte bir kısmı yönetici, uzman, destek personeli gibi birimlerden oluşuyor. Tabii, bizim uzman personel de psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı gibi, öğretmen gibi unvanlardan oluşuyor. 2019 yılı içerisinde de 10 bine yakın yeni bir personel alımı yapmayı planlamaktayız." ifadelerini kullanmıştı. Daha önce kamu bülteni olarak CTE'nin yeni açılacak cezaevleri için personel ihtiyacının arttığını ve önümüzdeki süreçte yeni ilanların geleceğini duyurmuştuk. CTE Genel Müdürü Şaban Yılmaz da bu konuya değinerek, "Personel politikalarımızdaki durumumuz nedir? İlk istihdam tabii, bu yeni açılacak kurumlarımızın ihtiyacı oluyor, başka kurumlar a geçenler oluyor, istifa edenler oluyor, onun yerine yeni personel alımı devam ediyor. Tabii, bu kadar personel olunca bunun bir de tayini, terfisi oluyor. Tayinler bizde NAS denen sistem üzerinden, otomatik sistem üzerinden oluyor." şeklinde konuşmuştu.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA