ABD Başkanı Trump'tan Yeni Açıklama: Erdoğan'la Telefonda Görüştüm

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bölgedeki son durum hakkında telefonda görüştüğünü, IŞİD'le mücadele konusunda son zamanlarda önemli gelişmeler yaşandığını, bazı AB ülkelerinin kendi vatandaşları olan Işidli teröristleri geri almaya hazır olduklarını öğrendiği söyledi. Detaylar geliyor...

ABD Başkanı Trump'tan Yeni Açıklama: Erdoğan'la Telefonda Görüştüm

ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bölgedeki son durum hakkında telefonda görüştüğünü, IŞİD'le mücadele konusunda son zamanlarda önemli gelişmeler yaşandığını, bazı AB ülkelerinin kendi vatandaşları olan Işidli teröristleri geri almaya hazır olduklarını öğrendiği söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ateşkes ya da ara verme çalışmasından çok memnun olduğunu söyleyen Trump, Kürtlerin de aynı şekilde nihai çözüm beklediklerini söyledi. Bunun yıllar önce mümkün olmadığını, her zaman yapay ve zayıf yollarla yaşandığını söyleyen ABD Başkanı, her iki tarafın da barış konusunda irade ortaya koyduğunu başarının münkün olduğunu söyledi. ABD 'nin petrolü güvence altına aldığını belirten Trump, Işid konusunda da mühim adımların atıldığını söyledi.

Detaylar geliyor...