6 Bin TL Maaş Verilecek: On Binlerce Adaya Yedek Subay Astsubay Alımı Şoku

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından önceki gün açıklama yapıldı. Açıklamada askerlik yerlerinin açıklandığına yer verildi. Ancak on binlerce adaya yedek subay ve astsubay şoku geldi. İşte detaylar.

6 Bin TL Maaş Verilecek: On Binlerce Adaya Yedek Subay Astsubay Alımı Şoku

Binlerce gence yedek subay astsubay şoku.

Yeni askerlik sistemine geçilmesi ile birlikte ilk defa yedek astsubay branşına alımlar yapıldı. Yedek subay ve astsubaylık için tercihler geçtiğimiz Ağustos ayına kadar alınmış ve binlerce başvuru olduğu belirtilmişti. 

Ön lisans mezunu adaylar arasından , isteyen gençler askerlik hizmetlerini yedek astsubay olarak yapabilecek.  Ancak başvuru sayısının çok fazla olması , alımda kontenjanın olması nedeniyle on binlerce aday yedek astsubay olamadı. 

Yedek subay ve astsubay olmaya hak kazanan adaylar önümüzdeki aydan itibaren silahaltına  alınmaya başlanacak. Silahaltına alınacak yedek subay ile astsubaylar , 2 aylık kıta eğitiminin ardından 10 ay subay ve astsubay olarak TSK bünyesinde görev yapacak. 

SUBAY ASTSUBAY MAAŞI VERİLECEK

Yedek subay ve astsubay olarak askere gitmeye hak kazananlar , 2 aylık eğitimden sonra 10 ay subay ve astsubay maaşı alacak. Subay ve astsubaylara 5-6 bin civarında maaş verilmektedir. 

10 aylık sürenin de dolmasının ardından adaylar isterlerse terhis olabilecek , isterlerse de seçim aşamalarına girip askeriyede kalabilecek.

ON BİNLERCE ADAYA ŞOK

Yedek subay astsubay alımında başvuru sayısı oldukça fazla oldu. Özellikle yedek astsubay alımına yoğun ilgi oldu. 40 bine yakın başvuru arasından yedek astsubay seçimi yapıldı. Kontenjanın kaç olduğu açıklanmadı. Ancak on binlerce aday yedek astsubay olmaya hak kazanamadı. 

Gençler askerliği yedek subay astsubay olarak yapmak isterken er olarak yapacak. 

YEDEK SUBAY ASTSUBAY ER VE ERBAŞ ADAYLARI BU SAYFADA

Diğer adaylarla bilgi alış verişi için >>  TIKLA KATIL

TÜM ASKER  ALIMLARI İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN