5-6 Bin TL Maaşla Yeni Yedek Subay-Astsubay Alımı Tarihi

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama sonrası yeni celp dönemi tarihleri netleşmeye başladı. İşte detaylar.

5-6 Bin TL Maaşla Yeni Yedek Subay-Astsubay Alımı Tarihi

Yedek subay astsubay alımı açıklaması.

Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz 23 Eylül günü bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 99/4 askerlik yerlerinin belli olduğuna yer verildi.

HER AY CELP DÖNEMİ OLACAK

Yeni askerlik sistemine geçilmesi ile birlikte artık her ay celp dönemi olacak. Gençler , 12 ayda açılan 12 celp döneminde silahaltına alınacak. 99/4 tertipler ise Ekim, Kasım ve Aralık 2019 celp dönemlerinde silahaltına alınacak. 

YENİ CELP DÖNEMİ

23 Eylül 2019 günü yapılan açıklama ile 3 celp döneminin sınıflandırması yapıldı. Açıklamada Ekim, Kasım ve Aralık ayında askere gidecek gençlerin askerlik yerleri duyuruldu. Bu duyuru sonrası yeni celp dönemi Ocak Şubat Mart 2020 olacak. Gençler bu celp dönemlerinde askere gidecek.

BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Ocak, Şubat ve Mart 2020 celp döneminde silanaltına alınacak gençler için  tecil bozdurma , yedek subay astsubay , er, erbaş tercihleri , askerlik sevk işlemleri tarihi henüz belli değil. Ancak Ekim-Kasım-Aralık celp dönemi başvuruları Temmuz ayında başlamıştı. 

Buna göre bakacak olursak Ocak 2020 celp dönemi için tercihlerin Ekim ayı sonunda ya da Kasım ayının ilk günlerinde alınması bekleniyor. 

Yeni celp dönemini bekleyenler bu sayfada >> TIKLA KATIL

ON BİNLERCE ADAYA YEDEK ASTSUBAY ŞOKU

Yeni askerlik sistemi sonrası ilk askerlik sınıflandırması yapıldı. Yeni askerlik sistemi ile gelen yedek  astsubaylığa da 40 bine yakın başvuru olmuştu. Ancak kontenjanın sınırlı olması nedeniyle on binlerce ön lisans mezunu aday askerliğini er olarak yapmak zorunda kalacak. 

YEDEK SUBAY-ASTSUBAY BAŞVURUSU BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN